SolsUi radio —r XXX. Torek, 23. maja: — »Obisk v tovarni ,Grič' čokolade«, dialog v obliki reportaže. Vodi g. Mirko Demšar. V pisarni. Razgovor o pridobivanju surovin za čokolado. (Kakavovec, kje raste, kako, kakavova zrna, umetno sajenje kakavovca. V tovarni. V pražilnici: Kakavova zrna se pražijo. V strojnih mlinih se meljejo, da postanejo tekoča, ker se pri mletju iztisne tolšča iz zrn. Pri melanžerjih: Zmleta tekoča masa se ipeša s sladkorjem, po potrebi z mlekom, z raznimi sadnimi sokovi iri se nato ponovno melje. Produkt vsega je gotova tekoča čoko- lada. Ob hladilnici: Čokolada se vliva v modelc in hladi. Embalaža. Izdelovanjc draže - bonbonov. Ob strojih, ki so pripravljeni za izdelovanje bonbonov. V pisarni: Razgovor o temi, kako je prišlo do današnjc uporabe čokolade in kakaoa. —(Pri oddaji uporabljane slušne kulise.) II.—III. Petek, 26. maja: Pokrajinska oddaja iz Tržiča; izvajajo učenci ljudske šole. Vodi g. Ivan Stopar. Razpored: 1. Zemljepisni in zgodovinski opis Tržiča. 2. Pravljice. 3. Običaji. 4. Pevske toeke. 5. Deklamacije pristnih tržiških pesmi. II.—III. —r V kmetijskem radiu bo v nedeljo, 21. maja, predaval g. inž. Mikuž: Izbor in pridelovanje fižola.