Global Demographic Change - On Longevity - Groth, Hans (Mednarodno inovativno poslovanje, 2019)
Avtor včlanku obravnava vzorce in pričakovanja za vodilne vzroke smrti na svetu. Ekspliciten poudarek raziskave je na različnosti tekoče dinamike smrtnosti. Novi dejavniki, ki bi lahko prispevali k daljšemu in bolj zdravemu življenju,omogočajo prikazati, kako bo izgledalo naše življenje v prihodnjih dekadah in kakšne bodo zato nove priložnosti za poslovanje in za družbo sploh. S pomočjo izbranih podatkov iz mednarodnih študij avtor predstavi različne scenarije za napovedovanje pričakovane življenjske dobe z različnimi stopnjami verjetnosti.
Keywords: demografske spremembe; dolgoživost; forecasting life expectancy; longevity; nominal demographic change; pričakovana življenjska doba