Neznatna stvarna napaka - Furlan, Mojca (Podjetje in delo, 2020)
V prispevku je predstavljena dilema glede ureditve instituta neznatne napake v Obligacijskem zakoniku pri različnih tipih pogodb, in sicer glede upravičenosti razlogov za to, da je ureditev odgovornosti za neznatne stvarne napake za prodajalca pri prodajni pogodbi urejena drugače - predvsem milejše - kot odgovornost podjemnika oziroma izvajalca pri podjemni in gradbeni pogodbi.
Keywords: claims based on factual defects; construction contract; contract of sale; factual defects; gradbena pogodba; grajanje napak; insignificant defect; jamčevalni zahtevki; neizpolnitev pogodbe; neznatna napaka; non-performance of a contract; notification of defects; odstop od pogodbe; podjemne pogodbe; prodajne pogodbe; service contract; stvarne napake; withdrawal from the contract