Medkulturne identitete Italijanov v romanih Travniška kronika (Travnička hronika) Iva Andrića in Turško ogledalo (Török tükör) Viktorja Horvata - Francišković, Dragana (Slavistična revija, 2016)
V delu obravnavamo medkulturne identitete Italijanov, ki nastopajo v romanih Travniška kronika Iva Andrića in Turško ogledalo (Török tükör) Viktorja Horvata. Analizirana romana imata nekaj stičnih točk. Večkulturna okolja spremljajo refleksije na družbene polome in se s svojimi pridobljenimi mehanizmi odzivajo nanje.
Keywords: "Török tükör"; "Travnička hronika"; Andrić, Ivo, 1892-1975; compative studies; Horváth, Viktor, 1962-; Hungarian literature; Italians; Italijani; madžarska književnost; multiculturalism; multilingualism; novel; primerjalne študije; roman; Serbian literature; srbska književnost; večjezičnost; večkulturnost