Vpliv industrije na degradacijo okolja v Tuzlanski kotlini - Nurković, Rahman (Geografski obzornik, 2005)
Tuzlanska kotlina ima zelo kompleksno industrijsko strukturo. Raziskave so pokazale, da imajo Termoelektrarna Tuzla, površinski premogovniki in kemična industrija največji vpliv na degradacijo okolja (onesnaževanje zraka, ugrezanje tal ipd.). Onesnaženost še vedno dosega kritične vrednosti, čeprav se razmere počasi izboljšujejo.
Keywords: industrijska geografija; ekonomski razvoj; regionalni razvoj; industrija; onesnaževanje; pollution; onesnaženost; degradacija okolja; Tuzlanska kotlina