Navzočnost v času - Krevel, Mojca (Primerjalna književnost, 2016)
Razprava ob analizi konceptov subjekta in resničnosti v romanu A Tale for the Time Being Ruth Ozeki v luči značilnosti, ki se izrisujejo v teoretskih obravnavah postmodernih družb in kultur, ponuja razmislek o učinkih novih družbenozgodovinskih razmer in menjave dominantnega medija na romanopisje in vlogo književnosti na splošno.
Keywords: American literature; ameriška književnost; Ozeki, Ruth: A Tale for the Time Being; ameriški roman; čas; postmoderna; reality; resničnost; hiperresničnost; hipertekst; hypertext; fraktalni subjekt