Sodna praksa glede prenehanja delovnega razmerja s predlogi za izboljšanje pravne ureditve - Debelak, Marijan (Delavci in delodajalci, 2023)
Avtor skozi primere sodne prakse Vrhovnega sodišča Republike Slovenije opozarja na neustreznost nekaterih določb zakonske ureditve prenehanja pogodbe o zaposlitvi in predlaga ustrezne spremembe.
Keywords: collective redundancy; delovno pravo; dismissal for business reasons; grounds for termination; judicial protection; kazniva dejanja; kolektivni odpust; managers; Odnosi med delodajalci in delojemalci; odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga; prekinitev pogodbe o zaposlitvi; protection of rights; signs of criminal activity; sodna praksa; sodno varstvo; termination of the employment contract; vodilni delavci