Real-time reverse transcription polymerase chain reaction techniques: usefulness as an animal viral disease diagnostic - Manojkumar, Ramanunninair (Slovenian veterinary research, 2006)
Hitro in pravočasno odkrivanje povzročiteljev bolezni je v državah z enzootijoza določene bolezni bistvenega pomena. Pri taki diagnostiki je hitrost odločilna in rRT-PCR (obratno prepisovanje in verižna reakcija s polimerazo v realnem času) se čedafje več uporablja kot sodoben test klinične diagnostike v molekularni biologiji. Zaradi odlične občutljivosti in specifičnosti predstavfja alternativo celičnim kulturam in drugim laboratorijskim testom za diagnostiko bolezni. V preglednem članku povzemamo uporabnost in aplikacije testov rRT-PCR v diagnostiki nekaterih pomembnih živalskih virusnih bolezni.
Keywords: Diagnosis; Polimerazna, verižna reakcija; Polymerase Chain Reaction; Retroviridae Infections; Retroviridne infekcije; Rna Viruses; RNA virusi; Virus Diseases; Virusne bolezni