Degradation of VOC´s by a two stage thermal and high frequency DBDC system - Godoy-Cabrera, O.G. (Materiali in tehnologije, 2006)
Opisana sta načrt in konstrukcija termičnega reaktorja z gostim ležiščem in z dvojnim sistemom visokofrekvenčne dielektrične razelektritve, zasnovanim za razgradnjo nevarnih organskih tekočih in plinastih spojin. Glavni deli sestema so: i) sistem za toplotno obdelavo, ii) DBCD in iii) posebno razvit visokofrekvenčni (100 kHz) resonančni inverter. Teoretično in eksperimentalno je bila določena energija, ki jo je celica porabila pri razelektritvi z metodo Monley. Z uporabo tega dualnega sistema in plinsko kromatografsko diagnostiko so bile dosežene visoke stopnje degradacije preizkusnih sestavin toluena, bencena in ogljikovega tetraklorida 99,976 %, 99,946 % in 99,998 %.
Keywords: razgradnja; organske snovi; visokofrekvenčni sistem; razelektritev