Razmerje osebek proti osebkov odvisnik v slovenskih povedih - Žele, Andreja (Slavistična revija, 2017)
Prispevek z vidika strukturalnega sistemskega paralelizma z upoštevanjem tudi pretvorbenih možnosti med razmerji stavčni člen nasproti stavčni člen v obliki stavka obravnava položaj osebkovega odvisnika. V zvezi s tem je predstavljena specifika prisojevalnega razmerja med osebkom in povedkom v nezloženi prosti povedi.
Keywords: oseba; osebek; osebkov odvisnik; prisojevalno razmerje; Slovene; slovenščina; stavčni členi; zložena poved