— 127 - Kako goveje in telečje meso celi teden dobro ohraniti? V krajih, kjer ni lahko večkrat v tednu po meso pošiljati, je gotovo velika težava zavolj mesa v zadnjih dnevih tedna, kadar je velika vročina, in že muhe v mesnici zapljunke v meso napravijo. Skušal sim že marsiktero sredstvo, de bi meso za sredo in četertek , kakor koli mogoče, dobro za vžitek ohranil, pa nobeno mi ni vstreglo; s tem pa, ki ga tukaj oznanim, sim popolnama zadovoljin, in menim, de bo vsak, ki se ga posluži, spoznal, de je v resnici dobro. Tole je: „Uloži kose mesa, ki jih za teden ohraniti hočeš, v lonec, nalij ga s posnetim kislim mlekarn tako, de bo vse meso v mleku. Kadar meso rabiš, ga lepo operi, juho (župo) pa, ko vre, dobro speni, in tako imaš meso in juho prav dobro tudi zadnji dan tedna. Vender se mora mleko vsake % ali 3 dni spremeniti. To mle'ko pa tudi ni zaverženo, ker se za prešičjo oblodo dobro porabi." Iz dol. Loga na Kočevskim.