On misli s svojo glavo - Ternovšek, Aljoša (knjige, 2022)
Izšlo ob avtorjevem jubileju. V knjigi je zbranih 40 kolumn, ki jih je dramski in filmski igralec ter tv voditelj objavil v Večerovi rubriki ona/on. Piše o vsem, na kar se po njegovem mora odzvati razmišljujoči posameznik. O aktualni družbi seveda, o pojavih, dogodkih, ravnanjih, ki jih spremljamo in ki nas zadevajo.