Digitalizacija pri obvladovanju podatkov, procesov in dokumentov v farmacevtskem razvoju generičnih zdravil - Hudovornik, Grega (Farmacevtski vestnik, 2021)
Digitalizacija v zadnjem obdobju spreminja način delovanja mnogih industrijskih panog in v vse večjem obsegu vpliva tudi na razvoj generičnih zdravil v farmacevtski industriji. Pojem digitalne transformacije v farmacevtski industriji je izjemno širok in obsega tako različne načine zajema in obvladovanja podatkov skozi življenjski cikel izdelka kot transformacijo v smislu povečanega poudarka na personalizirani medicini. V članku se osredotočamo na elektronske sisteme za obvladovanje podatkov, orodja procesno analizne tehnologije in obvladovanje dokumentov v fazi registracije izdelka, ki trenutno močno spreminjajo način farmacevtskega razvoja v generični industriji
Keywords: Digitalizacija; Farmacevtska industrija; farmacevtski razvoj; obvladovanje podatkov; procesno analizna tehnologija