Dve fazi baroka v slovenski poeziji - Paternu, Boris (Jezik in slovstvo, 1998)
Primerjava dveh faz baroka v slovenski posvetni poeziji - prve ob Antonu Feliksu Devu (1732-1786), druge pri zgodnjem Francetu Prešernu (1800-1849) - je usmerjena k opazovanju deiktične stilizacije (še posebej metaforske amplifikacije) in njenih sprememb na razvojni poti od poznega baroka (Dev) h klasiciziranemu baroku (Prešeren).
Keywords: Dev, Feliks Anton; Prešeren, France, 1800-1849; Slovene literature; slovenska književnost; slovenska poezija; barok; literarne študije