Položaj in vloga vladne in parlamentarne zakonodajne službe - Podakar, Nika (Pravni letopis, 2022)
Zakonodajno-pravna služba in Služba Vlade za zakonodajo vsaka na svoj način skrbita za kakovostno zakonodajo. Svoje delo opravljata strokovno in politično nevtralno. Zakonodajno-pravna služba skrbi za usklajenost s pravnim redom kot celoto in ustavo, Služba Vlade za zakonodajo pa sodeluje pri pripravi zakonodajnih predlogov. Obema strokovnima službama je skupno, da vsaka pri svojem državnem organu skrbita za upoštevanje pravil nomotehnike. Njuno delo se rahlo prekriva, predvsem pa dopolnjuje. Srečujeta se tudi s podobno problematiko, med drugim predvsem s pomanjkanjem časa za kakovostno opravljanje svojih nalog.
Keywords: kakovost predpisov; normativna dejavnost; parlamentarna demokracija; Slovenija; Služba Vlade za zakonodajo; zakonodaja; zakonodajna oblast; zakonodajni postopek; Zakonodajno-pravna služba