Kleinovi teoremi v teoriji linearnih diferencialnih enačb - Vidav, Ivan (visokošolska dela, 1941)
Z elementarnimi kontinuitetnimi metodami je dokazano, da obstaja neskončno vrednosti parametrov v Fuchsovi diferencialni enačbi s singularnimi točkami ?$a$?, ?$b$?, ?$c$?, ?$d$?, ?$∞$?, pri katerih je kvocient dveh neodvisnih rešitev ?$w$? te enačbe enolična funkcija na ravnini prerezani po realmi osi od ?$a$? do ?$b$? in od ?$c$? do ?$∞$?. Med njimi obstajajo take vrednosti parametrov, da je ?$w$? na prerezani ravnini enolista funkcija.
doktorska disertacija
Keywords: Kleinovi teoremi; teorija linearnih diferencialnih enačb; Fuchsova diferencialna enačba; konformno upodabljanje; automorfne funkcije; oscilacijski izreki; disertacije