Amour fou and Crazy in love? - Schleich, Markus (Primerjalna književnost, 2014)
Amour fou ali "nora ljubezen" je univerzalni literarni topos, ki izvira iz antične Grčije in je preživel vse do začetka 20. stoletja. Velik del privlačnosti je izgubil v kontekstu postmodernizma, medicinskih dognanj in popularne kulture. V članku avtor preučuje njegov ponovni pojav v novem vizualnem mediju.
Keywords: postmodernizem; popularna kultura; intermedialnost; ljubezen; love; strast