Pregled evropskih in mednarodnih pobud za mednarodne standarde uporabe testov - Bartram, Dave (Psihološka obzorja (Ljubljana), 1999)
Predstavljeni so vsi mednarodni, evropski in nacionalni projekti, povezani s standardi za uporabo testov, delo in raziskava delovne skupine za teste in testiranje v evropskem zduženju psihologov, evropske smernice za proces ocenjevanja, mednarodne smernice za uporabo testov.
Keywords: psihologija; psychology; psihološki testi; standardi; uporaba