Some aspects of impurity grain boundary segregation in low alloy Cr-Mo-V steels - Janovec, Jozef (Kovine zlitine tehnologije, 1996)
V članku so predstavljene teorije različnih avtorjev o segregaciji po mejah zrn. V prvem delu je podan pregled različnih razlag obogatitve prostih površin. V drugem delu smo obravnavane teorije verificirali z eksperimentalnimi rezultati.
Keywords: legirano jeklo; segregacija; površinska obdelava