Narrating the marginalized Oriental female - Gohar, Saddik (Acta neophilologica, 2015)
Natančno branje zgodnje proze Naguiba Mahfouza, še posebej njegova mojstrovina Midaq Alley, odkrije avtorjevo zunanjo tendenco ponuditi karseda nevtralno presentacijo egiptovsko-arabskih žensk. Ta je močno omejena s hegemonsko glavno pripovedjo, ki temelji na lokalnih patriarhalnih tradicijah.
Keywords: "Midaq Alley"; colonization; diskurz podrejenega; egiptovska književnost; Egyptian literature; hegemonija; hegemony; kolonizacija; Mahfouz, Naguib, 1911-2006; patriarchy; patriarhalnost; subaltern discourse