Towards a sustainable system for non-bureaucratic government - Paulin, Alois (visokošolska dela, 2015)
V tej disertaciji se osredotočamo na vprašanje, kako ustvariti trajnostni informacijski sistem, ki bi omogočal upravljanje javnega dobra brez potrebe po dedicirani birokraciji kot hierarhičnim sistemom človeških delavcev - torej: brezbirokratično upravljanje, s čimer bi tak sistem kot tabula rasa sistem lahko nadomestil segmente javnoupravnih sistemov, v kateri človeški predstavniki administrativnega sloja že od nekdaj skrbijo za upravljanje (javnopravnih) pravnih relacij v družbi. Tak sistem, torej, naj bi omogočal tehnično podprto samoupravljanje družbe.
Keywords: brezbirokratično upravljanje; collaborative decision making; computability of jural eligibilities; digital identity; digitalna identiteta; Disertacije; fair non-repudiation; finegrained data access control; Informacijski sistemi; informatizacija upravičenj; likvidna demokracija; liquid democracy; netrajnost e-uprave; non-bureaucratic government; obojestranska nezanikljivost; Samoupravljanje; samupravljanje pravnih relacij; skupinsko sprejemanje odločitev; soself-management of jural relations; unsustainability of e-government