Oprema za tehniko in tehnologijo za predšolskega otroka - Papotnik, Amand (Les (Ljubljana), 1999)
Pri delovno-tehnični vzgoji spoznavajo materiale, orodja, naprave in obdelovalne tehnike. Pri tem ugotavljajo, preizkušajo, sestavljajo, razstavljajo, gradijo, primerjajo in vrednotijo ter si pridobivajo spretnosti, delovne navade, izkušnje in ustvarjalne sposobnosti. Za vse te aktivnosti, pa je potrebno priskrbeti posebno osnovno opremo, orodja in naprave. Tovrstno opremo smo razvili na oddelku za proizvodno - tehnično vzgojo na Pedagoški fakulteti v Mariboru in jo v obliki akcijskega raziskovanja preizkušamo v eksperimentalnem kabinetu za predšolsko tehniko
Keywords: tehnična vzgoja; predšolski otroci; orodje; oprema