Rožni les in palisander - Torelli, Niko (Les (Ljubljana), 2001)
Kratek pregled terminologije rodu Dalbergia s posebnim poudarkom na primerljivosti angl. rosewood in nem. Rosenholz ter na zavajajočih imenih. Vrste rodu Dalbergia so namreč anatomsko podobne, vendar se razlikujejo po gostoti, barvi lesa in barvi alkoholnega akstrakta (Brazier &Franklin 1961). Obrazložena je etimologija imena palisander.
Keywords: palisander; rožni les; etimologija; etymology