Pregled raziskav o izbranih člankih na Wikipediji - Noč, Manca (Knjižnica, 2012)
Članek predstavlja pregled relevantnih raziskav Wikipedije, še posebej na temo izbranih člankov na Wikipediji. Izbrani članki so članki, ki so po mnenju urednikov Wikipedije med najboljšimi in naj bi poleg vseh smernic in pravil Wikipedije upoštevali tudi posebna merila za izbrane članke. Raziskave izbranih člankov Wikipedije so pomembne, saj kažejo njihove značilnosti; uporaba Wikipedije je namreč vedno bolj razširjena tudi med dijaki in študenti, ki pogosto (nekritično) povzemajo njeno vsebino, ne da bi preverili točnost informacij in nadaljnje vire.
Keywords: izbrani članki; pregled raziskav; slovenska Wikipedija