Arc-transitive graphs of valency twice a prime admit a semiregular automorphism - Giudici, Michael (Ars mathematica contemporanea, 2020)
V članku dokažemo, da vsak končen ločno tranzitiven graf stopnje dvakratnika praštevila dopušča netrivialen semiregularen avtomorfizem, to je neidentičen avtomorfizem, katerega cikli imajo vsi enako dolžino. Gre za poseben primer policirkulantne domneve, po kateri vsi končni vozliščno tranzitivni digrafi dopuščajo tak avtomorfizem.
Keywords: arc-transitive graphs; ločno tranzitivni grafi; policirkulantna domneva; polycirculant conjecture; semiregular automorphism; semiregularni avtomorfizem