Podjetništvo in obrtništvo se bosta spreminjala z razvojem in uporabo novih tehnologij - Harb, Robert (Ventil (Ljubljana), 2012)
Živimo v času velikih tehnoloških sprememb in mnogi menijo, da je v zadnjih letih moč zaslediti velik razvoj tudi v sodobni obrti in podjetništvu, torej še zlasti v malih in mikro podjetjih. Tudi na Višji strokovni šoli Ptuj se zavedajo potreb sodobnega družbenega razvoja, zato so v sodelovanju s Centrom za poklicno izobraževanje RS, Mestno občino Ptuj, odborom za znanost in tehnologijo pri OZS ter več podjetji izoblikovali nov študijski program bionika.
Keywords: Bionika; nove tehnologije; obrtništvo; podjetništvo; Študijski programi