Obnova gozda danes, jutri - Jakša, Jošt (Gozdarski vestnik, 2017)
Načrtovanje obnove gozdov je ključni del trajnostnega in večnamenskega gospodarjenja z gozdom. V zadnjih dveh desetletjih se je slovensko gozdarstvo opiralo predvsem na naravno obnovo. Z vedno večjim obsegom naravnih ujm in poškodb zaradi škodljivih organizmov pa je potreba po obnovi s sajenjem vedno večja. Zato so izzivi pred gozdarji in drevesničarji ter raziskovalci, da bodo odločitve, ki dolgoročno vplivajo na naše gozdove, pravilne in racionalne.
Keywords: forest regeneration; gozdovi; obnova gozdov; planting; restoration planting; obnova s sajenjem; seed trade; semenarstvo; tree nursery trade; drevesničarstvo