Dependence of the motor dimension definition on the mode of result registration procedure of motor test performance - Bala, Gustav (Kinesiologia Slovenica, 2001)
Na vzorcu 260 študentov prvega in drugega letnika Fakultete za telesno vzgojo v Novem Sadu (Jugoslavija), je bila izvedena primerjava štirih faktorskih analiz korelacijskih matrik 21 kompozitnih motoričnih testov, dobljenih z različnimi načini izračuna končnih rezultatov merjencev iz posameznih ponovitev merjenja. Ugotovljeno je bilo, da je bila dobljena najbolj racionalna in ustrezna rešitev, ko so bili končni rezultati merjencev faktorske vrednosti prve glavne komponente korelacijske matrike vseh ponovitev vsakega testa.
Keywords: faktorska analiza; motorične sposobnosti; motorični testi; raziskave; študenti