2-arc-transitive regular covers of Ksub{n,n} - nKsub2 with the covering transformation group Zsubpsup2 - Xu, Wenqin (Ars mathematica contemporanea, 2016)
V J. Algebra. Combin. 39 (2014), 2014, sta Xu in Du klasificirala vse regularne krove polnega dvodelnega grafa ?$K_{n,n}$?, zmanjšanega za eno prirejanje, označenega s ?$K_{n,n} - nK_2$?, katerega krovna transformacijska grupa je ciklična in na katerem grupa avtomorfizmov, ki ohranja vlakna, deluje 2-ločno-tranzitivno. V tem članku posplošimo klasifikacijo na vse regularne krove ?$K_{n,n} - nK_2$?, katerih grupa krovnih transformacij je izomorfna ?$\mathbb{Z}_p^2$?, kjer je ?$p$? praštevilo, in na katerih grupa avtomorfizmov, ki ohranja vlakna, deluje 2-ločno-tranzitivno. Dejansko obstaja le malo krovov s temi lastnostmi in vsi takšni krovi so krovi grafa ?$K_{4,4} - 4K_2$?.
Keywords: 2-transitive group; 2-tranzitivna grupa; arc-transitive graph; covering graph; krovni graf; ločno-tranzitiven graf