The problem of longevity and death in Daoism - Milčinski, Maja (Etnolog. Nova vrsta (Ljubljana), 1999)
Članek obeavnava odnosa Zhuang Zi-ja in Lie Zi-ja do resnice na primeru njunih pojmovanj smrti in njune opise intuitivnega razumevanja Poti, do katerega sta pogosto prišla prek razsvetljenja.
Keywords: kitajska filozofija; life; življenje; smrt; death; samomori; nesmrtnost; taoizem