Feature extraction from CAD model for milling strategy prediction - Balič, Jože (Strojniški vestnik, 2008)
V članku je opisan postopek določevanja značilk iz CAD modela. Iz modela izluščimo informacije, ki imajo največji vpliv na tehnološke parametre obdelave in jih nato preoblikujemo v obliko, ki je primerna kot vhodni podatek v različne inteligentne sisteme za napovedovanje strategije obdelave (na primer z umetno nevronsko mrežo ali z genetskimi algoritmi). Pri oblikovno zahtevnih CAD modelih so na enem obdelovancu potrebne različne obdelovalne strategije, zato s pomočjo opisane delitve, površino CAD modela razdelimo na regije tako, da vsako regijo obravnavamo kot samostojen model in za njo določimo značilke. Te so nato vhodni podatek v sistem inteligentne izbire frezalnih strategij.
Keywords: CAD/CAM; frezanje; modeli; segmentacija