Ocena sanacije proizvodnih družb slovenskih železarn v obdobju 1993-1997 - Vodopivec, Franc (Kovine zlitine tehnologije, 1999)
V sestavku so predstavljeni in analizirani kazalci poslovanja proizvodnih družb, ki ustvarjajo nad 90% prihodka in ves izvoz. Številke kažejo, da je bil dosežen napredek pri vrednosti prodaje na zaposlenega in povprečni ceni prodanega blaga. Stroški financiranja so v vsem obdobju presegali pričakovani dobiček, zato je finančno stanje slabo. Temu ustrezna so bila v obdobju sanacije majhna vlaganja v modernizacijo proizvodnje.
Nadaljuje se kot: Materiali in tehnologije
Keywords: proizvodnja jekla; predelava jekla; prodaja; izvoz; sanacija; stroški; financiranje; investicije