Zgodovina Sekcije za kriosfero pri Slovenskem združenju za geodezijo in geofiziko - Triglav Čekada, Mihaela (Raziskave s področja geodezije in geofizike, 2020)
V Sloveniji se različni strokovnjaki ukvarjajo s preučevanjem snega in ledenikov že vrsto let. Da bi bolje povezali raziskovalce in znanje na tem področju, predstavili njihove dejavnosti in bolj usklajeno delovali tako v Sloveniji kot na širšem mednarodnem področju ter se včlanili v International Association of Cryospheric Sciences (IACS), smo leta 2012 v okviru Slovenskega združenja za geodezijo in geofiziko (SZGG) ustanovili Sekcijo za kriosfero. V članku je podan pregled delovanja sekcije od ustanovitve do danes.
Keywords: cryosphere; IACS; ice; IUGG; kriosfera; led; Slovenian association of geodesy and geophysics; Slovensko združenje za geodezijo in geofiziko; sneg; snow