Raziskave cevi uparjalnika - Vojvodič-Tuma, Jelena (Kovine zlitine tehnologije, 1999)
V prispevku so obravnavane raziskave cevi uparjalnika jedrske elektrarne Krško z metodo vrtinčnih tokov. Po 121.000 ur obratovanja elektrarne se je površina za prenos toplote iz primarnega v sekundarni del elektrarne zmanjšala ustrezno 17,4% povprečni začepljenosti (z vstavljenimi tulci) in skoraj že dosegla vrednost dvojne začepljenosti. Zadnje raziskave v letu 1998 so tako ponovno potrdile, da se doba obratovanja uparjalnikov izteka.
Nadaljuje se kot: Materiali in tehnologije
Keywords: jedrski reaktorji; uparjalniki; cevi; preiskave