A house like a 'musical instrument' - Heilgendorff, Simone (Muzikološki zbornik, 2011)
V Berlinu, v Nemčiji, je prišlo do izjemnega projekta hiše, ki bi bila namenjena sodobni glasbi in gledališču (COB/ZOB) in bi nudila vrsto rešitev za urbano, še neutečeno zono kulturnega utripa, kjer bi se umetniške aktivnosti srečevale z vsakdanjim življenjem. Vezano na model antičnega trga (agora) je stavbo v letu 2001 skupaj zasnoval tim specialistov za novo glasbo in dospelejšo performativno arhitekturo. Čeprav stavba ni bila uresničena, je možno zaznati, da gre za referenčno trajen ustvarjalen projekt.
Keywords: architecture; arhitektura; Berlin; contemporary music; Kühn, Oliver; performative turn; performativni zasuk; Rocholl, Andreas; sodobna glasba; urban studies; urbane študije