Prebivalstveni razvoj Ljubljane po letu 1945 - Rebernik, Dejan (Geografski vestnik, 1999)
V prispevku je prikazan prebivalstveni razvoj Ljubljane po letu 1945. V prvem delu smo orisali razvoj prebivalstva za celotno območje Ljubljane in njene okolice po posameznih letih ter določili, kolikšen del rasti prebivalstva je posledica selitvenega gibanja in kolikšen delež naravnega gibanja prebivalstva. V drugem delu smo analizirali razvoj prebivalstva po posameznih delih mesta.
Keywords: Ljubljana; prebivalstvo; demografija; demography; demogeografija; gibanje prebivalstva; urbanizacija