Digitalna tehnologija v ortotiki in protetiki - Bombek, Matic (Rehabilitacija (Ljubljana), 2019)
Digitalna tehnologija na področju ortotike in protetike lahko omogoči natančnejšo izdelavo, skrajša tehnološke postopke in jih poenostavi. Vključena je lahko v različnih fazah obravnave bolnika in izdelave pripomočkov, ki so izdelani serijsko ali za posameznega uporabnika. V prispevku so predstavljene osnove digitalne tehnologije ter najpogostejša uporaba oziroma možnosti uporabe na področju ortotike in protetike. Predstavljeni so tudi primeri uporabe digitalne tehnologije v procesu izdelave medicinskih pripomočkov na URI - Soča.
Keywords: CAD-CAM; digital technology; digitalna tehnologija; manufacturing process; orthosis; Orthotic Devices; ortoze; procez izdelave; prosthesis; proteze