Laboratory accreditation - confidence in the activities of conformity assessment of products - Klobodanović, Azemina (Materiali in tehnologije, 2006)
Naloga akreditiranih laboratorijev je preverjanje kakovosti proizvodov. To je posebno pomemebno za izdelke, namenjene za izvoz. Predstavljena je aktivnost laboratorijev na Institutu za metalurgijo in njegov pomen za industrijsko dejavnost v Bosni in Hercegovini.
Keywords: akreditacija laboratorijev; kontrola kvalitete