Možnosti uporabe sistema Nintendo za vadbo za ravnotežje kot dodatek fizioterapiji pri starostnikih - Zupanc, Aleksander (Rehabilitacija (Ljubljana), 2015)
Starostnik se s starostjo sooča s spremembami v zaznavnih in gibalnih spretnostih, prav tako pa tudi s kognitivnimi spremembami, ki so povezane z učenjem in počasnejšim dojemanjem podatkov. Vadba s sistemom Nintendo starostnika motivira k telesni dejavnosti, če je vadba zabavna. Vpliva na telesno, duševno in socialno dejavnost starostnika. Vadba za ravnotežje je priporočljiva kot dodatek k fizioterapiji. Sistem Nintendo se lahko uporablja v kliničnem okolju, prav tako pa tudi v domovih za starejše občane ali v domačem okolju kot samostojna vadba. Igre Wii Fit morajo biti izbrane glede na telesne in kognitivne sposobnosti starostnika.
Keywords: Aged; balance training; ravnotežje; ravnotežna plošča Wii; starostniki; telesna vadba; vadba za ravnotežje; Wii balance board; Wii Fit games; Wii Fit igre