Skladbe Igorja Krivokapiča - Lidija Podlesnik Tomášiková (2020)
Igor Krivokapič (1965–) je slovenski skladatelj in tubist, ki že vrsto let deluje tudi kot glasbeni pedagog in radijski urednik. Glasbo ustvarja za različne sestave, v ospredju so pihalne in trobilne zasedbe. Za simfonični orkester je ustvaril pet simfonij in dva koncerta, najobsežnejši pa je njegov komorni opus, v katerem odzvanja njegova strast do preizkušanja glasbil, ki so danes manj prepoznavna ali celo prezrta. Obudil je trobilo helikon, ki ga je nekoč uporabljala konjenica in se zavzel za nastanek celotne družine teh inštrumentov.Kot skladatelja ga k ustvarjanju nagovarjajo prastare korenine glasbene govorice, ki se skozi rodove, na ravni nezavednega, nadaljujejo v prihodnost. Svoje neizdane rokopisne skladbe, ki jih je notografiral v sodobnem računalniškem programu, je podaril Narodni in univerzitetni knjižnici in omogočil, da so objavljene na Digitalni knjižnici Slovenije\n v prostem dostopu.
Igor Krivokapič (1965–) je slovenski skladatelj in tubist, ki že vrsto let deluje tudi kot glasbeni pedagog in radijski urednik. Glasbo ustvarja za različne sestave, v ospredju so pihalne in trobilne zasedbe. Za simfonični orkester je ustvaril pet simfonij in dva koncerta, najobsežnejši pa je njegov komorni opus, v katerem odzvanja njegova strast do preizkušanja glasbil, ki so danes manj prepoznavna ali celo prezrta. Obudil je trobilo helikon, ki ga je nekoč uporabljala konjenica in se zavzel za nastanek celotne družine teh inštrumentov.Kot skladatelja ga k ustvarjanju nagovarjajo prastare korenine glasbene govorice, ki se skozi rodove, na ravni nezavednega, nadaljujejo v prihodnost. Svoje neizdane rokopisne skladbe, ki jih je notografiral v sodobnem računalniškem programu, je podaril Narodni in univerzitetni knjižnici in omogočil, da so objavljene na Digitalni knjižnici Slovenije v prostem dostopu.