Zbirka pisnih nalog za bibliotekarski izpit - Knap, Nataša (Zbirka pisnih nalog za bibliotekarski izpit, 2021)
Za samostojno opravljanje strokovnih knjižničarskih del v knjižnici ali drugi organizaciji, ki deluje na področju knjižnične dejavnosti, morajo zaposleni imeti opravljen bibliotekarski izpit. Bibliotekarske izpite na podlagi javnega pooblastila organizira in izvaja Narodna in univerzitetna knjižnica.Zbirka obsega pisne naloge, ki jih izdelajo knjižnični delavci v okviru opravljanja izpita. Kandidat pripravlja pisno nalogo v času strokovnega usposabljanja za izpit, ki poteka v knjižnici pod vodstvom in nadzorom mentorja. Pisna naloga za bibliotekarski izpit je samostojna pisna obravnava izbrane strokovne teme s področja knjižnične dejavnosti. Obravnavane tematike zajemajo vsa področja knjižničnega delovanja. Naloge so rezultat lastnega strokovnega dela in znanja ter pridobljenih izkušenj v času usposabljanja za izpit. V zbirki lahko najdete pisne naloge vseh kandidatov, ki so izpit uspešno opravili.
Zbirka obsega pisne naloge, ki jih izdelajo knjižnični delavci v okviru opravljanja bibliotekarskega izpita. Naloge so rezultat lastnega strokovnega dela in znanja ter pridobljenih izkušenj v času usposabljanja za izpit. V zbirki lahko najdete pisne naloge vseh kandidatov, ki so izpit uspešno opravili. Za samostojno opravljanje strokovnih knjižničarskih del v knjižnici morajo zaposleni imeti opravljen bibliotekarski izpit. Bibliotekarske izpite na podlagi javnega pooblastila organizira in izvaja Narodna in univerzitetna knjižnica.