KAKO LAHKO DOBRO IN LEPO JEMO Naravoslovni dan na 0Š Jože Moškrič Mlajši šolarji so z zanimanjem ogle dovaK jedi, ki so jih pripravifi njhov starejši vrstniki iz sedmih razredov (Foto: D. J.) V četrtek, 13. 11. 1986, so učenci OŠ Jože Moškrič i/vedli naravoslovni dan na temo »Zdrava prehrana«. Pripravili so tri obroke: zajtrk, kosilo in večerjo. Vsi ti obroki so bili pripravljeni iz sezonskega sadja in zelenjave. Delo je potekalo tako, da je vsaka skupina učencev pripravila svoj obrok, k temu obroku pri-pravila ustrezen pogrinjek, raz-stavo porabljenih živil in ustrezno aranžirala prostor, Vse te izdelke smo razstavili in raz- stavo so si ogledali vsi učenci. Učenci so izvedli tudi anketo o pripravljenih jedeh in prehram-benih navadah učencev. Vsem učencem so bile pripravljene jedi všeč, prav tako tudi pogrinjki in vsa prireditev. S tem naravoslovnim dnem smo želeli učencem prikazati uporabnost sadja in zelenjave v prehrani ter kulturno uživanje hrane. Vsi učenci so aktivno sodelo-valiinzvelikimveseljemopravili svoje naloge. LJUBICA JAMNIK