Nekaj o naši restavraciji Veliko in odgovorno nalogo vršijo naše delavsko-nameščenske restav- ¦ racije, ki predstavljajo važen čini- telj v prehranbeni politiki nasih de- lavcev in nameščencev po podjetjih, ustanovah in uradih. V te restav- racije, ki Laiajo v vseh ozirih gotove prednosti, prihaja vedno več in ve5 : ljudi. Dober primer talce restavra- cije je ptujska delavsko-nameščen- | ska, ki je po ugotovitvali kontrolnih organov ena izmed najboljših v Clo- veniji. Lokal ima tri velike prostore, ki so pa za naraščajoče število abo- nentov še vedno premajhni. Stalnih abonantov je 250, prehodnih pa nad 30. V meeecu oktobru je bilo izdanih 10.725 prehodnib obedov in večerij. Te visoke številke nam potrjujejo, da se tudi uslužbencem-neabonen- . tom (t. j. Ijudem, ki so na službenem : potovanju skozi Ptnj) nudi vsa skrb i in pomoč v prehrani v ča^u njihovc- j ga težkega. terenskega dela. I Restavracija je oskrbovana od . Okrajnega masraaina, meatne klavni- ce in vrtnarske z^adruge. Posebno 1 skrb za stalno in redno oskrbovanje iiJrtužbeneie ^kraj- :a za trgovino in preskrbo tov. Gajzer Otmar. Dosedanje težave so se kazale pred vsem v nezadostni količini poti'ebne ' posode in jedilnega pribora, ki je že nakazan, a še ui dostavljen. Rasen tega pogrešajo abonenti reden zajtrk, ki ga pa bodo lahko prejemali, čim &e uredi vpražanje dostave kavinih bkodelic. Tudi z raznimi Dkrep^eval- nimi pijačami bi lahko postregli, Če bi odsek za trgovino in preskrbo na- ; tanko prisluhnil skromntm željam j aboncntov. Med osobjem je pobvale vredna tov. Pernek Nežika in tov. Fraako- ; vičeva, ki je kljub svoji starosti ur- j nejša od ostalih mlajšib. S pravim ; materinskiin čutom skrbno opravlja | svoje odgovomo delo ter kot taka stopa v prvo vrsto naših požrtvoval- nih žena. Tudi nekaj kritičnih opazk bi la-hko dali naši restavraciji. Zelo priporočljivo bi bilo redno briganje miz, ki so v času obeda umazane z raznimi ostanki jedi, kar velja pred vsem za prva dva prostora. Abonenti j se vprašujejo, zakaj so mize v tret-; jem prostoru pokrite z namiznimi prti, mize v prvih dveh pa gole. Iz-gleda, da se še vedno v tem oziru delajo precejšnje razlike. Z novimi predpisi bo lahko nafia restavracija v mnogočem izboljšala svoje delo ter v bodoče lahko nudila svojim abonentom to, česar do sedaj še ni mogla nuditi.