Mariborski trg. Na mariborski trg v petek, dne 16. decembra so pripeljali špeharji 72 komadov zaklanih svinj. Svinjsko meso je bilo po 11—12 Din, ipeh po 12—13. Kmetje so pripeljali 9 voz krompirja po 1—1.50, 2 voza čebule po 2.50—3 (česen 8—10), 6 voz zelja po 1.50—2.50, kislo zelje 4, kisla repa 2, 1 voz krme po 85—95, jabolka 2—4, hruške 3—6, celi orehi 6, luščeni 18—20, kostanj 1.50—2, pečen 4 Din. Pšenica 1.50—1.75, rž 1.50, ječmen 1.50, koruza 1.50, ovea 1—1.25, proso 1.50, ajda 1.50, ajdovo pleno 5—6, fižol 2.50—3. Zajec 20—25, fazan 18—20, kokoš 20—25, piščanci 20—60, gos 40—65, puran 50—70, raca 20—30. Smetana 10 '=-12, surovo maslo 22—20, jajca 1.25—1:50 Din. Svinjski seim v Ptuju. Na svinjski sejm 14. decembra so pripeljali 203 svinje, prodali pa 40. Cene so bile iste, kakor na zadnjem ssjmu in sicer prolenki 6—7 Din, poldebelc svinje C— 8 Din za 1 kg žive teže. Prasci po kakvosti od 70 do 175 Din.