MIEFOt Vse arome In » so naravne.: _ SL L ^ ~ r Nov izdelek Mlinskopredelovalne industrije Zaostrene gospodarske razmere »silijo« delovne organizacije, da iščejo nove vire dohodka, še posebno takrat, ko je dohodek manjši zaradi objektivnih vzrokov. Ena izmed takšnih delovnih organizacij je tudi naša članica Mlinskopredelovalna industrija. Njihov razvojni oddelek je v zadnjem času dosegel izredne rezultate, kar je plod njihovega večletnega dela. Poleg kalčka in keksov s kalčki so pripravili še dva nova izdelka, ki se bosta pojavila na slovenskem tržišču že konec januarja. To sta pizza celeia in keksi šport. Danes vam bomo malo bolj predstavili pizzo ce-leio, v naslednji številki pa še kekse. . Pizza je k nam prišla iz Italije in se zelo hitro uveljavila v Istri, Dalmaciji in Sloveniji. Prodajajo jo v lokalih ali specializiranih pizzerijah ter živilskih trgovinah za hitro pripravo doma. PIZZA CELEIA je nov izdelek delovne organizacije Mlinsko-predelovalne industrije in plod dela njihovega razvojnega oddelka v sodelovanju z delovno organizacijo Etol, ki pripravlja polivko. Od ostalih pizz se razlikuje po tem, da so vse snovi prašnate. Odlikuje jo izredna kvaliteta testa ter zelo prijeten vonj in okus, tipičen za kakovostno pizzo. Vse arome in začimbe so naravne. Sama priprava je zelo enostavna, saj sta obe sestavini, tako testo kot tudi paradižnikov preliv, v prašnati obliki in enemu ali drugemu dodamo samo odmerjeno količino vode. »Razvojniki« pa niso pozabili na tiste gospodinje, ki nimajo doma ustreznega pekača za pripravo pizze, zato so v sodelovanju z delovno organizacijo Emo že pripravili zadostne količine pekačev za pizze iz posebne dekapirane pločevine. Pekače boste lahko kupili v vseh trgovinah, kjer bodo prodajali PIZZE CELEIO. Pa še nekaj receptov, ki jih lahko preberete na 6. strani. Jana Mladenovič HESS SSf lil zzi 5 Celje - skladišče D-Per III 19/1985 COBISS • MERK VESTNIK Glasilo delavcev sozd Merx Številka 1 — Leto V — Februar 1985 Sozd Merx združuje' Avto Celje, Avtotehnika Celje, Blagovni center Celje, Dravinjski dom Slovenjske Konjice, GTC Golte, Gostinsko podjetje Celje, Hoteli — gostinstvo Celje, Kmetijska zadruga Celje, Kmetijska zadruga Laško, Kmetijska zadruga Slovenske Konjice, Kmetijski kombinat Šentjur, Košenjak Dravograd, Mlinsko predelovalna industrija Celje, Moda Celje, Potrošnik Celje, Reklama Celje, Savinja Mozirje, Teko Celje, Tkanina Celje,-Turist Nazarje, Zdravilišče Dobrna in delovna skupnost skupnih služb sozda. — Naklada: 7600 izvodov. Izhaja enkrat mesečno. — Ureja uredniški odbor: Jana Mladenovič, glavni in odgovorni urednik, člani: Zdenka Zimšek, Karmen Magyar, Zdenka Detiček, Danica Dosedla, Boris Kmet, Fanika Ilijaš, Minka Bajda, Bojan Dežan, Zlatka Šoštarič, Jelka Samec, Zdenka Mažgon in Savo Ostrožnik. Tehnični urednik: Marjan Ivanuš, Delo-tozd Delavska enotnost. Naslov uredništva: Sozd Merx, Uk 29. novembra 16, 63000 Celje — telefon (063) 21-352. Rokopisov in slik ne vračamo. Po sklepu republiškega komiteja za informiranje je glasilo sozda Merx Celje oproščeno plačevanja davka, sklep št. 421-1172. Tisk: Tiskarna Ljudska pravica, Ljubljana. 8*HSBsaeeeHMHH«i kiiBGsiElSflKiŠiSBkSHSHSi o cE IZ Vi I ’ » rar