120 tet Pivovarne Union Pivo ni le za žejne Delavci Pivovame Union so te dni odprli vrata šte-vilnim obiskovalcem in jih seznanili s potekom proi-zvodnje piva in kvasa. Dva dneva sotudi organizirali povorko po Ljubljani in tako so se številnf Ljubljan-čani lahko odžejali s kakovostnim pivom. V Unionu so namreč prav ietos prejeli priznanje »Hiša kakovo-sti«, kar jih uvršča v sam vrh evropske industrije piva. 568 delavcev Uniona. ki so organizirani v petih temeljnih organizacijah in DSSS, je lani proizvedlo skoraj 900 tisoč hl piva in nad 7 ton pekovskega kvasa. brez katerega bi se ustavila proizvodnja kruha v Sloveniji. V Unionu vseskozi izboljšujejo ka-drovsko sestavo zaposlenih in večajo produktivnost, kjer dosegajo evropsko povprečje. V zadnjem obdobju so v Unionu investirali znatna sredstva v rekonstrukcijo in modernizacijo nove pol-nilne linije za pivo, v gradnjo fermentorjev. v novo proizvodnjo COJ plina ter pridobivanje kvasa, pre-težno iz lastnih sredstev. Njihova stalna prizadevanja za prodor na tuja lr-žišča že rojevajo prve sadove. Lani so uspeli prodati na zahodnem tržišču skoraj 17 tisoč hl piva in nad 1500 ton kvasa. Delavci Uniona so se tudi odločili, da bodo ob ča-stitljivi 120-letnici del aktivnosti posvetili ohranjeva-nju vsega, kar je v zvezi s pivovarniško dejavnostjo pri nas, ki ima že dolgoletno tradicijo. Uredili bodo manjšo muzejsko zbirko, ki naj bi sčasoma prerasla v pivovarniški muzej. Pripravili pa bodo tudi prvo srečanje zbiralcev predmetov pivovarniške dejav-nosti.