Cospodarske stvari. Domači gril in kako ga pregnati. M. Doniači gril tudi niuren imeno^an (Gryllus domesticus) ljubi, kakoi- je obče zoauo, toploto in se na S7ojih ponočnih potih po hiši najiajši tam zbira, kjer je naj toplejae. Zato so tudi taki prostori najbolj pripra^ni, da se grili na njih Io7e. V kuhinjab, 7 kterih so kotli za doma5e potrebe vzidani, tropouia po no6i 7 nje pocepajo in 7 ostali vodi 7tonejo. Ako pa takih lo^i^nib kapnic ni, se morajo pa ua takih mestih, na ktere po skušnji grili najrajši zabajajo in se na njib zbirajo, take kapnice napra^iti, n. pr. sladkoro^e steklenice, lonci, medicinske sklenice itd. da ži7alice na ponočnih potih 7 nje pocepajo. Treba jih jc le z moko, kteri je malo aladkoija primeaanega, ua taka mesta in 7 na8ta7ljeno poaodo z^abiti. Slad, kahan na 7odi, kteri se je nekaj mišnice pridjalo, in 7 njihore luknje potroaen ali pa na njihova ponocna zbirališča položeu, je got