Delavsko - uslužbenska restavracija v Ptuju nudi abonentom dobro hrano Z nara^čajočim Stcvilnm v Ptuju za-slcnih delavccv in namcScencev se ]C • v letu 1^47 pokazala potreba po usta-»vitvi restavracij: ki hi nudila liudcin. 1 ne vodijo lastneg& gnspodinistva, ali ki ga faradi časa •- katerem ««0 zapo-^lcni ne morejo voditi. potrebno pre-hrano. NaSa Ijudska oblast skrbi v vsa-kem pogiedu /,a izbolj.^anje življenisklh pogojev delovnih liudi. ker je tudi končni cilj vseh naporov naših narodov pn ir-gradnji države dv.gT.it* življenjske po-poje na naivišjo stoptijo. Mestni »judski odbor Ptuj ie. ko je začetkom !eta tP4? ustanovll Delavsko uslužbensko restav-racijo. hottl neposredno doprinesti k urc-ditvi prehranc v mestu zapo.slenih Ijudi tn s tem dvizniti življcnjski nivo. kar se mu je v preceisnji meri tudi posrečilo. Delavsko usltižhenska restavracija po-sluje v prostorih bivSe jrostilnc »Beli križ«. ProMori so primerni Mize so po-krite s čisiimi prti. na kar pa nekateri abonenti polagajo premalo pažnje. Način rezania kruha na kosc. ki jili abonenti jemlicjo po potrebi. dokazuje, da «si# jixidic. ki sc v restavraci!) hranijo. do-rasli sociaiistični družbi Dekleta. ki strcže>o abonenton so urna in prina-šajo jcdila na mizo v zadostni količini, liena Kuharica Zelenik Lizika s svojo pomočnito ^krbi za raznovrsteri jedilni list. V restavraciji jc možno dobiti tudi gotovo količino vina, kar marsikatcremu abonentu služi ko* okrcpcilo in kar pridna Veronika takoj prinese Lahko rečemo, da je postrežba v restavraciji na zadostni kulturni višin- Menza torej v veliki men odgovarja svojemu namsnu. Odgovortii forumi bi pa naj »poštevajoč, da nrihaiaio abo-nenti na kosilc od 12. pa vse do pol 4 popoldne. nusHli na to. da po/.ni abonenti tOTci na ra način nc tnorcjo prcjeti svežc kuliane hrane Mogoče bi «r da! ta prn-blfm rcSiti z otvoritvijo Sr ene restav-racije. ki h\ gornje upoštevala in uredila delitev hrane tnko. da bi po možnosti vsi abonenti preieinah svežs kuhano hrano S ren- bi bila tudi že obstoječa rcMavranja razbrcmenjcn t in bi na ta način laliko ^c povečala pozornost v pripravi hrane. Osebje rcstavracijr zavestno opravlia svoje delo. V kuhinji srno srečali po-močnici Petcrtiik Manjo in Majcen IS\a-rijo. Prccej dela imata s svojirni tovar -šicami. preden je vsc pripravljeno za kuhanjs. Najbolj pa se jezita takrat, č? kateri abonentov »zabiodi« v kuhinjo, kpr *r »ndi vča.^ih dntrodi \v iiii tnoM nri dclu. Kuhin.ii.kih krp jima primrinjkuje, vcndar jc posoda in jedilni pribor na rnizah vedno čtst Pri dcUi sta zclo vestni. Upravnica Frankovič Marija ima pre-ceišnjc skrbi z nabavlianjern za rcstav-raciio in kuhinjo potrehnih stvari, ver-dar pravi. da ji povsod po možnosti ustrežejo. Povrtnine nabavlja v mestni ekonomiji. Nekoiiko je riczadovoljna z nckate.riini abonenti ki se ne držito ča.^a ^elilve hrane posebno zvečer, ko prihajajn Le po osnv uri. kljub temu, da itnajo čas priti prcie Razutnevanic pa ima za one. ki pribsjajo 5 terena. TovariJici Muhič Marija iti Oajzer Marija vodi^a administraciio rcstaVra-cije Skrbi, ki bi bile ntpntrebnc. iima pnvzročaio aboncntje. ki pozabljajo. da ie do 5. treba oddati živilske nakaznice, ki iih pa nekatcn orineseio še!e malo pred koncem incseca. Teb nckii cleklet s tovarišico nprav-nico re*m> lepr Steviio delovnih lindi-mesta Ptuia Rnspodmjskih ?krbi in iim omojjoča. da se morejp bolj posvctiti svoicmu Doklicu, svoji izobrazbi in z«-bavi V tem je vcliko njihovo delo in doprinos sknrnosti. Postavljcno iitn na-iojro zadovoljivo rešujejo ter tako pri-spevajo skupnim naporom k boljSemu ^¦'i^nM. M.N.