List 34. Kmetovavci bodite skerbni! Kmetovavci skerbite, de berž ko začne krompirjeve (krompirjevo zeliše) čern prihajati in sahniti, ga požanjete, kakor smo vam že dve leti zaporedama po mnogih skušnjah svetovali. Z veseljem smo se sicer prepričali, de se letaš ni tako zlo gnjiline bati, kakor druge leta, in de se jejela gnjilina tudi v tistih krajih, kjer se je prikazala, letaš veliko pozneje prikazovati. Ker je pa vunder na ne-kterih njivah krompir prava gnjilina napadla, Vas opomnimo, de berž berž brez pomude krompirjeve požanjete. Krompirjeve požeti je zato dobro, de gnji- lina ne seže po deblu doli v krompir, ke'r skušnje uče, de se gnjilina poprej krompirjevca prime, kakor krompirja v zemlji. Gosp. fajmošter Ar k o so v ti reči posebno gotove skuŠDJe naredili in % naglo požetvijo krompirjevca lani večidel svojiga pridelka gnjiline obvarovali. Krompir tistih 200 mernikov, ki so ga pridelali, je bil sicer nekoliko drobneji zato ker so mu krompirjeve porezali, pa je bil prav lep in tudi v kleti Qveldru) ni nič gnjil. Kmetovavci! storite tedaj brez odlašanja, kakor smo vam svetovali.