.JMeljruttg učer hie Utefj= unb JTeilcfjčefdjau ffu tM SBielj ttoti^ im lebenbett 3 lt f* ait ‘ )e unterfudfen, ber @c£|tac[jtung bettoo^nen unb bag ©efdjtadjtete in fetnen innern Slljetleu befitf)ttgen, ju toe!cf)em @nbe attc£) ber gleifdjtjauer berpflid)tet ift, tljm ben Sag unb bte (gtitnbe ber @d)tadjtuug anjujeigeu. Sie jur Unterfn^ung beg uod) tebenben Si)tereg befte 3 ett ift bte 3 e it toor ber 9J?tttagg< fiitterung; ber Iftiejtt befte Drt ein eingefcf)toffener ^ofranra, too bag SHjier ftd) fret betoegen lann. 2 Bo ijtngegen bag Sljter nnbanbig ift, unb furj angebunben toerben atufj, fefjr miibe ober burdj ifJranfijett fetjr gefctjtttčidft ift, ttritb etne ŽBefidjtigung im @tatte geniigen miiffen. Sag gefunbe Stiub ftef)t, beoor eg gefreffett, mit eri)obenetn $of)fe unb |)atfe, gerabe mit ben tSorberfitfjeu, bie fjitttern Ijatt eg etnanber gendf)ert ; eg ift am ganjen Stirfer gteidjforutig toarm, bte §aare tiegen giatt an, bie §aut ift toeidj, bitbet beim Hufljeben ieicfjt gatteu; eg t)at einen iebem bigen t^ctten Sltd. Sie iJtadjbarfdjaft beg Hugcg ift reitt, bie (gdjnauje feud)t unb gtdnjeub, bie (Sdftetmijattt ber ^Rafe bia^rot^ ttttb fettdft; ebettfo Poučilo kako je mesovnim oglednikom na deželi ogledovati živino in meso. lHeso domače klavne živine, katera daje, ljudčni živež, se marsikako lahko izpridi in ško¬ duje ljudem na zdravju in življenju. Zategadelj je bila skrb gosposki, postaviti možč, kteri gle¬ dajo, kakšna domača živina se kolje ter kako se meso hrani in prodaja, da zdravje podložnih ne trpi škode. Ker je pa premalo mož v živinozdra- vilstvu dosti učenih, treba je ogledovanje živine in mesa tudi drugim obče spoštovanim, pa<*v tej reči ne izurjenim možčrn izročevati, in za take može je bilo to poučenje o živinskem in mesovnem ogledovanji spisano. Vsak mesčvni oglednik, kateri je pri gosposki za svoje opravilo prisežen, dolžan je klavno živino, dokler je še živa, njeno meso pa potem na tanko ogledati, ko je bila pobita ali zaklana, in na to paziti, da so klavnice in mesnice take, kakeršne bi imele biti, in da se živina prav kolje, meso pa snažno in kakor se spodobi hrani. Da se prodajanje mesa bolne živine tem go- toveje zapreči, mora mesovni oglednik klavno živino, dokler je še živa, preiskati; kadar se pobija, nav- zočen biti in pobito ali zaklano po vseh njenih notranjih delih pregledati. Zategadelj je mesarju dolžnost, ogledniku naznaniti, kateri dan in katero uro bo klal. Za ogledovanje še žive živine je najpriklad- nejši čas opoludne, predno se živini poklade; in najboljši prostor za ogledovanje zaprto dvorišče, kjer se more živina prosto prehajati. Ako je pa živina huda, da mora na kratko privezana biti, ali jako utrujena ali po bolezni oslabljena, moralo bode ogledovanje v hlevu zadostovati.. Zdrava goveja živina stoji pred jedjo, glavo in vrat kvišku držeča, krepko na sprednjih nogah, zadnje pa bolj vkup stiska; po vsem životu je enako topla, dlaka se je gladko drži, kožo ima mehko in če jo vzdigneš, dela lahko gube. Oči so jej žive, bistre; okoli očesa je čista, smrček je vlažen in svitel, sluznica v nosnicah bledorudeča in vlažna; tudi sluznica v gobcu in meso ob zobčh je bledorudeče, jezik belkasto siv, vlažen, po vrhu 2 ift bte ©djleimljaut tm SDhtnbe, ba§ ^aljuftcifdj ift Blajjrotlj, bte 3 mt 9 e toeifjgtau, feucljt, am 3tiicfen taulj, Ste Dfjren finb frei Betoeglidj, aufgeridjtet tutb natiirtid) toarm. Ser |jerjfcfjlag tft liuferfeitg eitt mettig fitl)t£mr unb jaljtt 40 - 50 ©djtiige ttt eitter Minute, Ser Sitnem ift fret, bte attšge* atljmete £ttft utdfjig to ar m ttttb gerudjlo§. Ste grefj= ttttb SrtttHttfi, fo tote bab 2Bieber!auen gctjeit geljorig Dor ftd). Ser Slfter gefdjloffen ttttb etngejogett, ber ©djtoeif Beim Injieljen totberftreBenb, bte ©efdjtedjtštljeile rein, ber SPtift bicf, Brauulidj, ber |jarn [jeli, Hat. ©e ib e (šutteerungen erfolgeit oljne ©djrnerj. Sab ©djaf ttttb bte ,3bege ftttb im gefuttbctt ^uftanbe trteifi mttitter, Bloden mit (jeder ©minite; bab ©djaf (jat eine gletdjfbrmtg bidjte 2Bofle, bie ftd) fettig anfiiljtt ttttb feftfetjt; bie |paut ift ttirgenbb faljl, ift Blafjrotlj ttttb reitt. Sie iftorper^ toarme ift gteidjfonnig o er t() eitt; bab Sluge (jeti, glanjenb, im SBeifett mit feineu Steberdjen oer- feljen, bie UmgeBung rein; bab Ojr letdjt Betoeglidj, aufgeridjtet; bie 9iafe reitt, troden; bie ©djleimljaut ber jftafeu* unb DJhtnbljoIjle Bfafjrotl). Ser £>crj= fdjlag ift littlb ftiirfer fitljlBar, gtoifdjen 60 70 tnal in eitter fOlinute; ber Sttfjem ruljig; ber Surft ntafjig; bie g;refjluft leBljaft; bab SBieberfčiuen re* gelmafjig; ber SOI ift gel)t in buttfelBtaunen Miimp* d)en aB, bie Beim Slnffallett am S3oben liinglidj toerben. Sab ©djtoein finbet matt meiftenb attf feinen 33einen, naljert fid) Beim geringften ©erSufdj gern ber ©tatltljur nnb grunjt baBei. Sie 23orften fi£en feft, liegen glatt att; bie -£)aitt Ijat leine laljten ©teden, ift rotljtidjtoeifj; bie Dljren, too fie ttein finb, finbet man aufgeridjtet, too fie lang finb, frei Betoeglidj unb IjeraBljiingenb; bie Slttgen finb Ijed nnb rein; ber fftitffel mafjig toarm ttttb feudjt; 9)1 ant unb 3 utt 9 e feud^t unb Btafjrotlj; ber ©djtoeif geringelt; bie .flatten miifjtg toarm, rein; ber Sitnem ruljig; bie ©timme fjed, grunjenb; bie f^refjluft leBljaft; ber 9D?ift in ^luttopdjen oon Braungriinlidjer f^arBe unb fdjarfem Oierttdje. Slttf einen frauftjaften ^uftanb ber Stjiere muf? man tjingegen Bei folgenben lujeidjen fdjliefjen: Sie Sljiere finb enttoeber mttitfjtg, toofjl and) gar unBanbig, Bofjren mit ben Ipbrnern im Sobett, fudjen fid) bon ifjteit Sanben ju Befreien, briiden oft ober finb ganj tfjetlnaljmdlog, traurig, toie BetauBt, fteden Balb bie oorberen Balb bie Ijinteren ffjiifje toeit aužeinanber ober ndljeru biefelBen eim anber itnter bem iSattdje, fteljen iiBerljaupt feltcn ruljig, ntadjen einen ^a^enbitdel; too fie liegen, finb fie fdjtoer jum Sluffteljen ju Betoegeit, Sie SBarme beg $otper§ ift Balb bermeljrt Balb oer= minbert, enttoeber am ganjen Horfier, ober an einjelnen Sfjeilen; bie $aut ift Balb troden, Balb mit jetijem ©djtoei^e Bebedt, toeit, leberartig, raufdjt oster. Ušesa so jej gibčna, sklonena in ne pre¬ vroča ne premrzla. Srce se čuti nekoliko na levem bčku in utriplje v minuti po 40- ali 50krat. Sope lahko, zmčrno toplo in sapa nima nobenega po¬ sebnega duha. Živina žrč, pije in prežvččje po redu. Ritnik ima zaprt in nazaj potegnen; če jo hočeš za rep potegniti, se ti z njim upera; spolo¬ vila ima snažna; blato gre trdo in rujavkasto, scalnica pa čista in bistra od nje, in oboje brez bolečine. Ovca in koza sta v zdravem stanji največ veseli in meketata glasno. Ovca ima enakomerno gosto volno, katera se čuti nekako mastna in se trdno drži; koža ni nikjer gola , je bledo-rudeča in čista. Život je povsod enakomerno topel, oko jasno, svitlo, beločnica je s tankimi žilicami pre- prežena, okoli očij je vse čisto. Ušesa st oj 6 po koncu in so gibčna; nos je čist in suh, sluznica v nosnicah in ustni otlini je bledo-rudeča. Srce utriplje na levi strani bolj krepko, v minuti 60- ali 70krat. Sopenje je pokojno, žeja zmerna, ovca žre rada in prežvečje po redu; blato gre od njč v zamolklo-rujavkastih bobkih, kateri se podaljšajo, ko na tik padejo. Prašič večjidel stoji in pride, če le kolikaj kakšnega šuma sliši, k svinjakovim durim in krulji. Ščetine mu ležč gladko in se kože trdno držč; koža ni nikjer gola in je rudečkasto-bela. Ušesa stojč, če so kratka, po koncu, če so pa dolga, so gibčna in obešena; oči so jasne in čiste; rilec je zmerno topel in vlažen, gobec in jezik vlažen in bledo-rudeč, rep zvit; parklji so zmerno topli in snažni; sapa je lahka, kruljenje glasno; prašič žre rad in blato daje od sebe v rujavkasto-zelenih smrdečih kupčkih. Daje pa živina bolna, mora se posnčti iz tega: Živina je ali nepokojna ali pa cel 6 huda, bode z rogovi v tla, hoče se iztrgati, rujove ali je pa vsa klaverna, žalostna kakor omamljena, deva zdaj sprednje zdaj zadnje noge daleč vsaksebi ali jih pa bliže eno k drugi pod trebuhom stavi. Živina stoji sploh malokdaj mirno, nareja herbet kakor mačka, in če se vleže, ni je lahko na noge spraviti. Život ima zdaj prevroč, zdaj premrzel, ali povsod ali pa samo na nekaterih krajih; kožo ima zdaj suho zdaj z vlečljivim potom pokrito, velo, usnjato; če z roko na njo pritisneš, zašumi; s tvori, garjami i. t. d. pokrito; dlaka se goli ali je pa razmršena; oči so ali svitle, bistre, ali pa svitlobe ne trpd, 8 Unter bem ©tucfe ber fpanb, mit ©efdjtmiren, 9?auben it. bgl. bcbecft, bag <£)aar fatCt ang ober ift ftrupptg; bag Sluge ift enttoeber glanjeub, feurtg, Itdjtfdjeu ober triibe, beftaubt unb fo ber S3lid euttoeber tebljaft, nrilb, ober matt unb fcf)trtfrig; ber ‘Kafeitfpiegel troden, Ijeifj, fcfjrunbig ober rtfftg;' bte Sftafenoffnung b er f telit mit jaljent bicfcit (Scljletnt, bie @djteimt)aut berfetben balb blautidj, balb roti), mit eiuem ftinfenben, jdjmutagen grunlid) gelben ŠJtugftufje; bag SJiaul ift Ijocfjtotl), l)eif), trotfen, mit jalfent biifeu ©cifer gefuttt; bag j^alfnfteifd) fdjtoammig, mit ©efdjmiiren, S9lattern befefjt; bie ^unge gefdjtoiirig, mit ŠBlafen befe^t; ber fpal§ fdjmevjljaft, gefdpoobeu; bie S3ruft unb ber 9fitcfen gegen ben ®rud empftnbltd); ber ^er^fd^tag fel)r f d) to a d) ober podjenb; ber Sltfjem fdjnaufenb, adj^enb, rodjelnb, mit Stugleudjeit oer? bituben ; ber .fpintcrleib eingefallen ober aufgetriebeit, toinbfiid)tig; bie ©efdjtedjtgtljeile fdjtoad), toelf ober entjunben unb gcfdjtoiirig; ber Stfter frampfljaft ge* fdjloffeit, oiotetrotl), Ijeroorgebraugt, mit fdfteimtg fliifjtgent .floti ); ber luft unb bag SBieberlauen oerminbert ober aufge* Ijobett, fo audj ber ©urft; bag ©djlttcfen erfdjloert, mit eiuem Ijbrbarcn ^crabfallen ber ©petfen in ben SJiageit; SJtifK unb ^arnentleerung feltener ober ganj aitfgeljolgn; ber SRift feft, trotfen, toie ber* brannt, in lleinen langlidjen S3allen, eitrig, bluttg, aagljaft ftinfenb, mit jgrnang tt>eggefpri£t ober un* toillful)rtid) abgetjenb; ber fparn oerminbert, buitlet, fdjleimig, jaljc, Mittig; bie SDiild) blntig, iiM= fdjmecfenb; ber ©ang unfidjer, toobei bie 3^l)iere nieberftiirgeu unb fcfpoet aufftelfen, fid) im Greife bemegen, ober toie rafenb berumirren. 33ei ber S3efd)an beg gefdjladjteten £l)iereg unterfndje man bie SSertiefnngen ber ^ormour^etn, ob nidjt S3lnt, ©ter, Saudje, SBitrmer barin ent* l)alten fiitb; fel)e anf bie £eid)tigfeit ober ©djmte* rigfett ber Slbljautung, bie 23efdjaffenljeit ber innern .fpautfladjc unb beg am ^leifdje jurudgebliebenen 3edgetoebeg ; beftdjtige bie 9J?mtb* unb ‘Kafenljoljte, bie 3noge, ^aljue t bag ^aljnfleifdi, bie £uftroljre. unb ben $el)lfopf; unterfndje nebft bem f^leifrlje, bem ^ettgemebe unb f^ett bie innere Mladje beg getrennten SUjeileg ber fftipfmtioanb, bag IKiicfeit* marf am fpalfe; bag ©el) ir it unb bie flopfljoljle ; ridjte feine Slufmerlfamleit anf bie innere SBanb beg 23aud)eg, anf bag Sltefc, bie ©ebarme, bie gen, SJtilj, 1-eber, ©attenblafe, §erj unb ^erjbeutd, bie groben 33lutgefafje, idtttge fammt bem mttern S^eile ber Suftroljre, unb erforfdje enblid) nod) bie innere ^ladje ber 23ruft=, S3aitd)* nnb S3edeul)ol)le. 23ei ber @d)lad)timg felbft fpredjen folgettbe fl'ennjeid)cit fitr bie ©efunbtjeit: ®ag S3lut ent^ ftromt fraftig ang ber angefdjnittenen Slber, ^ell* roti) unb im S3ogen aug einer '@d)lag=, unb bunlcl^ so kalne, omračene in tako je tudi pogled ali živ, divij ali pa omoten in otožen; smrček je suh, vroč, garast ali razpokan; nosnice z debelo vlččljivo sluzjo (žlemom) zamazane; nosnična sluznica je zdaj višnjev- kasta, zdaj rudeča in nekakšna smrdeča, umazanazelen- kasto rumena tekočina se cedi iz njih; gobec je zlo rudeč, vroč, suh, z debelimi, vlečljivimi penami napol¬ njen ; meso ob zobčh je gobasto, mehurjasto in mazčlj- často, jezik je tudi mehurjast, mazoljčast, vrat boleč, otekel. Če pritisneš živino na prsi ali na hrbet, jo boli; srce jej bije prav slabo ali pa prav močno; ko sope, smrči, stoka, krčha in pokašljuje. Vamp je vpaden ali pa napčt, vetroven; spolovila so slaba, vela ali pa vnčta in tvorasta; ritnik je skrčen, zaprt, višnjevkasto rudeč, ven moli, in je z vlečljivim redkim blatom umazan; rep je omahel ali pa skrivljen od života visi; noge so boleče, vroče, otekle, tvoraste. Živina žre in prežvečje malo ali pa cel6 nič in tako tudi pije malo ali pa nič; požira težko in kadar požira, je slišati, kakor če bi jej jed v želodec padala; šči in sčrje malo ali pa prav nič; blato je suho, trdo, kakor sežgano, v majhnih podolgastih kepah, gnojčno, krvavo, po gnjilobi smrdčče; ali težko od nje grč ali pa samo od sebe; scanje je pičlo, črnkasto, sluznato (žlemasto), krvavo; mleko krvavo, ima slab ukus; hoja živine je negotova, in živina pada na tla in vstaja težko, vrti se na okrog ali pa divji Pri ogledovanju zaklane živine je preiskati, kako globoke so korenine rogovom, ali ni krvi, gnoja, sokrvce, črvov v njih; gleda se, ali se deva živina lahko ali težko iz kože, kakšna je notranja stran kože in na mesu zaostala stanična tkanina; ogledajo se gobec in nosnice, jezik, zobje, meso ob zobčh, goltanec in jabolko; pregleda se meso, mast, no¬ tranja stran rčber, hrbtni mozeg na vratu, možgani in otlina lobanje; pazi se, kakšen je trebuh od¬ znotraj pččica, čeva, želodci, vranica, jetra, žolčni mehur, srce in osrčnik, velike krvne cevi, pluča, zdoljni del sapnika in gleda se nazadnje še, kakšna je notranja otlina prsij, trebuha in medenice. Kadar se živina kolje, spozna se iz tega, da je zdrava: Kri teče krepko iz prebodene žile; rudeča in s curkom iz utripajoče žile, in črnkasto-rudeča iz dovodne žile; pčni se v posodi, v katero teče, 1 * 4 roti) au§ enter 23Iittaber, fdjamttt betttt Sluffangett unb ftoctt in furjer ^ett, m e tut e§ nicfjt umgeritfjrt mirit; bab SIttge btcitit offen unb teitt, bte diafe feitdjt, lati unb gtanjenb $ bte ittttere gladje bet 9tafenflad)e, bet ?i^en unb beb ttntergaumenb, rute aud) bab ( 3a()uf(e j d) ftttb feitdjt unb blafrotl), tein, bte ^a^ne [teden feft; bab fpaar liegt glatt ait, bte SKotte ift bid, fett, elaftifd), tjaftet feft; bte bpaittobetfladje ift blafrotlj unb tein; bet 2Ifter tttiifig eingejogett; bie Slbfjautmtg geft leidjt nor fict); bie fpaut ift elaftifdj, lueid), ittttett blafrotlj, bab ^eftgetoebe toeifl uttb forrtigem fjett oer* fetjen; bie 3 un 9 e r ber ©djlunb unb IMftfojrf finb, unb ;$n>ar erftere beittt iliiitb aut 9luden raitl) unb toeifgratt, ait bet uutetn, fo toie an attett v^lacljcrt bei ben iibtigen ©Ijtereit glatt, blafrotl) unb fett d) t; ©dfititb unb ^eftfopf bott aufett l;odp, non innen bta^rott;; bie ©djitbbriifc fbntig, ttteif 3 , berb; bie 23ritflf)aitt blafrotl); bab 9titdcnntat! toeif; bab §irn toeif, mit rotljticfj grattett ©treifen; bie £ttm gen finb rofettrotl), jufamntengefaCten, glatt, fcftoam* mig, glan^enb, tjatten toettigeb ttitb fdjanntcnbcb 23Iut; bie ^uftrot)te ift bon aufett toeif, bon innen blafrotl) unb entfalt toeifHdjen @d)attm; bie 23rttfh britfe beim fatb unb Saturn ift rotflidj toeif, bctb unb fbtnig; bet |)er&beutel toeif unb feftttg, bott ittnett toeif unb g(dtt)cnb, ttttb euffjčtlt citt tlareb SBaffer; bab fiters ift focfrotl), mit ettoab fffett befefjt, innen blafrotlj, toctttg 23lut entfattenb; bab ^toerdjfeft ift in bet SDfttte fel)ttig, toeif, glatt unb glan^ettb, im Umfange fleifdjig; bab Steb toeif, mit fotnigem §ett bctbad)fen; bie ©firme toeif, gliinjenb, fettdjt, etmab Suft entljaltenb, bie ittttete gladje bon ©atte, ©djleim, ftotl) gefarbt, fonft toeif; bab ©efrog fett, toeif;, mit 23 tu tab er n bittdp jogen; bet Sab (bierte SKagen) toeif, ioeid), glan* genb, fett, eutljalt einett gelbtoeifett, fattern 23utter* brei, ttad) beffen @ntfernitttg bie ittttere Mladje toeif bteibt; bet Šofer (britte SJtagen) toeif, tttnb, feft, gtangenb, eutljalt einen bunfclgritnen 23rei, ttad) beffen jpittioegitelpnett bie innere f^tadje toeif) ift; bie .jpattbe (jtoeite fSJtagen) toeif), toeid), entljalt bab toenig berčtnberte Hutter, ttad) beffen (Sntfer* nung bie ne^artigen ^etfeu toeif) erfdjeitten; bet ^aufett (erfte fOiagen) tneid), toeif, innen tnatfg, toeifgratt; bie Seber ift rotfjbraun, glatt, glanjettb, berb; bie ©allenbtafe ntafig gefiidt, toeif, bon bet burdjfdjeinenben ©alte griiulid), bie ©alte gelbgriin, ftiiffig; bie SDiit) blaulid), toeif, glatt, berb; bie ŠBaudjfpeidjelbritfe toeif, berb, forrtig; bab 23attdp fett toeif unb glangenb; bie diierett mit toeifem fornigen f^ett betoacfjfen, braitnrotl), glatt, glaitjettb, berb; ^jarnblafe mit fettem, ftaren bpartt gefiidt; bie ©ebarmutter fammt ben ©erftoden toeif unb gtanjenb. @o finbet man bie ftlbrfiertfeile eineb frifd) gefd)tad)teten ©Ifereb 6efd)affeit, toemt eb gefuitb toar, ein fo!d)eb toirb and) cine gittraglidje diafrung in se zasbri kmalu, če se ne meša; oči ostanejo odprte in čiste, nos vlažen, mrzel in svitel; nosnice, ustnice, spodnji del ust in meso ob zobčh so vlažni in bledo-rudeči, čisti, zobje stojč dobro; dlaka je gladka, volna gosta, mastna in se trdno drži kože. Koža je po vrhu bledo-rudeča in čista; ritnik je zmerno udrt; koža gre rada od mesa, je voljna, mehka, znotraj bledo-rudeča; stanična tkanina je bela in krepko mastna; jezik goveje živine je po vrhu oster in belo siv, na spodnji plati pa kakor pri drugi živini povsod gladek, bledo-rudeč in vlažen; goltanec in jabolko sta odzunaj jako rudeča, odznotraj pa bledo-rudeča, goltančna žleza je zrnata, bela, krepka; prsna koža bledo-rudeča; hrbtni mozeg je bel, možgani so beli z rudečkasto sivimi prožicami; pluča so lepo rudeča, vpadena, gladka, gobasta, svitla, imajo malo penčče krvi; sapnik je odzunaj bel, odznotraj bledo-bel in ima belkaste pene v sebi; prsna žleza je pri teletu in jagnjetu rudečkasto-bela, krepka in zrnata; osrčnik, bel in kitast (žilast), znotraj bel in svitel in ima čisto vodo v sebi; srce je jako rudeče, ima nekoliko masti, znotraj je bledo-rudeče in ima malo krvi v sebi; prepčna je v sredi žilasta, gladka, svitla, okrog pa mesnata; pečica bela z zrnato maščobo obrasena; čeva so bela, svitla, vlažna, imajo ne¬ koliko sape v sebi, znotraj so z žolčem, sluzjo, blatom umazana, sicer pa bela; nabornjak je masten, bel, z žilami preprežen; sirišCntL-^otrti želodec) je bel, mehek, svitel, masten; ima v sebi nekak rumeno-bel kisel sok, če se ta odpravi, ostane bel; devetogub (tretji želodec) je bel, okrogel, trd, svitel, ima v sebi nekak temno-zelenkast sok, če se pa td odpravi, ostane znotraj bel; kapica (drugi želodec) je bel, mehek, v njem je malo izpretnenjena klaja, če se iz njega ta odpravi, je bel; prvi želodec je mehek, bel, znotraj bradovičast in belo-siv; jetra so rudeče-rujava, gladka, svitla, trda; v žolčnem mehurju je žolča ne preveč ne premalo, mehur ta je pa bel, od prozornega žolča zelenkast videti, žolč je rumeno-zelenkast, tekoč; vranica višnjev- kasta, bela, gladka, trda; trebušna slinovka bela, trda, krepka; trebušna kožica bela in svitla; ledice so z belo krepko maščobo porasene, rujavo-rudeče, gladke, svitle, trde; scalni mehu-r s svitlo, čisto scalnico napolnjen; maternica z jajčniki vred je bela in svitla. Taki so deli trupla ravno zaklane živine, če je bila zdrava, in meso take živine daje tudi dober živež. Ce se meso tudi neznatno loči od ravno 5 ahgeben. d§ toerbett jtnar germgfitgtge 5Xbit)etd)un^ gen bon bet ebeit attgegebenen Šefd)affettl)ett etiteg gcjmtbeu Stljiereg baruttt fehte tierberbltdje $ftaf)rmtg feitt, um aber jene ,SiraitrC)cttett, bet meldjen ber ©eituf) beg ^leifdjeg uarfjtljetlig tuerben fomtte, befto gettaiter femten ju temen, nmlleit mir btefetben et ujel it etrnag gennuer bctcuc()ten f unb il)te $ettn* jeicf)eu fomofjt im tebenben atg tobten 3 u f^ an ^ e attgeben. 2Bir mactjeu ben ?lnfang mit bem citter fefjr gefatjrtidjen, oft fclptcll tobtenben $rattf= Ijeit beg S^inbeg, ber ©d)afe unb ©dpuehte, bte gern in tjeifjert unb troefeuen @ommern ftcf) jetgt, bet ttaffalter SBitterung aber aufjuljorett pftegt. ' 'Sag bamit befattene 3^f)ier, roelcfjeg rneift eitt foitft gut geuatjrteg unb ftarfeg ©tiiif ift, ftiirjt pto^lid) tobt ttieber; mo aber bie Hrnnf^eit nict)t fo btitjfdjuett tbbtet, fiet)t man bag £l)tet befottberg att ben funterbeinen jittern, ber ^tor^jer ift batb fatt, batb marm; bag $f)ier ftet)t traurig, mit ge* fenftem $opfe; ber Sand) ift aufgetrieben; bag bpaar ftruppig; bie Stugen ftarr, im .Stnfange ge* rbttjet, feurig, frater triibe unb mčifferig; bag v^fot 3 = maut unb bie Sttunbljbfjte Ifeif} unb troefen; bag 3at)ttfteifd) unb bie SDiaulljaut ftnb gefbrotf); bie ^ttttge fdjmu^ig betegt; bie grefjtuft unb bag SBieberfauen rneift aufgeljoben; ber 50iift gel)t in fteiuen jdjmarjett, bfterg btutigen 23atten ab; bag ?ttt)emt)oteu ift miiljfaitt, fitrj, angfttid), mit ftar* tem ^tuu!e:ifd;tag p n unb 9Utfreif$en ber 9'tafentoct)er; bag čperj pocljt ftarf; ber ©ang ift uttftdjer; ber ©dpoeif mirb oiet bemegt; bei Kiiljcn bteibt bie SDitlcf) ang ober ift oerminbert, gelblicfj, itbel fdjmedenb; bag getaffene S3tut ift jčif)e, bunfet, auf* getogt, gelb, fuljtg. meiften fatten bei biefer $ranf Ijeit bie Renten auf, bie meifteug an ber SSorberbruft unb am £>alfe fid) jetgett, batb Ijetjj unb batb tatt finb, branbig merben unb ©efdjmiire bitben, bie eine fnljige ^tiiffigteit ergiefett. ®em gefattenen ©tilde fliefjt ttidji fetten eitt buntteg unb feftaumigeg 33tut ang bem StJiaut unb eitt fdjmtertgeg aug bem Stfter; fangt matt bag S3tut in einem ©efafje auf, fo gemat)rt man batb eine fettige, getbe ^liiffigfeit auf ber Dberflčidje begfetbett. 33 etui kbljčiuten fiet)t man jmifd)en £)aut ttnb ^leifdj gleefen Oott ergoffenem 33lute; bie 33eulett finb fdjioammtg unb fpecftg, mit eitter getben ©ulje uitb mit btutigem SBaffer gefiittt; bag gletfcf) ift bunletbrauu, miirbe, metf; bie ©ebarme ftettenmeife roti), fdjnmvj; bie !>D?agen* fjaitte mie oerbrannt, juntal im ftifer; bie SDJtlj meid), inmenbig fdjmarj unb fdjtntertg mie Ipollet* fatfett, aufjertidj btau unb brautt gefledt, itjr alju* tid) fietjt bie ijeber aug; bie ©atte ift fdpuavjbrauu unb bunnftiifjig; um bie Stereu unb bag ©elrog fiitbet man eitte mit 33tut gemifdjte getbe ©ulje; bie ?uugeu finb metf, mcict), btafj, mit fdjttmrjen, magenfdjmierartigcn, batb biiunfliifigcm SStute ge^ tukaj opisanih lastnostij, vender ne bo zdravju škodljivo; da se pa bolj natanko spoznajo one bolezni, zavoljo katerih bi meso zdravju utegnilo škodljivo biti, bomo jih tukaj vsako posebej natan¬ čneje opisali in povedali, kako se dajo na živi kakor tudi na mrtvi živini spoznati. Začenjamo s črmom ali vraničnim prisa¬ dom, s silno nevarno, večkrat hitro morečo boleznijo goveje živine, ov&c in prašičev, ki se v veliki in suhi vročini poleti prikazuje, v mokrem in mrzlem vremenu pa navadno mineva. Loti se ta bolezen večjidel dobro rejene in močne živine, katera se, ko bolezen dobi, naenkrat mrtva zgrudi, kakor če bi trešilo v njo; kjer pa ne umori tako naglo, začne se živina posebno v zadnjih nogah tresti, život ima zdaj mrzel zdaj topel; živina stoji žalostna s pobešeno glavo; vamp ima napčt, dlako zmršeno; oči strme, v začetku rudeče, bistre, pozneje kalne in vodene; smrček in ustna otlina sta vroča in suha; meso ob zobčh in ustna koža je rumeno-rudečkasta; jezik je umazan, živina večjidel nič ne jč in ne prežvečje, blato grč od njč v majhnih, črnih, večkrat krvavih kčpah; sope težko, kratko, trebuhove strani (boki) močno tolčejo, kadar sope, nosnice široko odpira; srce jej močno bije, hodi slabo, z repom močno miga; krave pridejo ob mleko ali ga pa menj imajo, mleko je rumenkasto, slabega ukusa; če se jej pušča, je kri vlečljiva, črna, vodena, rumena, žolčasta. Najbolj gotovo znamenje te bolezni so grče (bule), katere se naredč živini večjidel spredaj na prsih in na vratu in so zdaj vroče, zdaj mrzle, se prisadč in razgnojč; gnoj, ki iz njih teče, je kakor žolca. Crkneni živini teče dostikrat črna in penasta kri iz gobca in mazasta iz ritnika, če pre- strežeš to kri v kako posodo, videl boš kmalu mastno belo tekočine po njej plavati. Kadar se živina deva iz kože, vidijo se med kožo in mesom maroge od izlite krvi; bule so gobaste in špehaste, na¬ polnjene z nekako rumeno žolco in sokrvco; meso je temno-rujavo, mehko, velo; čeva so tu in tam rudeča, črna; želodčeve kožice kakor sežgane, po¬ sebno kožice tretjega želodca; vranica je mehka, znotraj črna in mazasta, kakor smolnjak, od zunaj višnjevo in rujavo marogasta, enaka so jetra; žolč je črno-rujav in redek; okrog ledic in nabornjaka se nahaja neka s krvjo zmešana žolca; pluča so 2 6 fiiftt, ait etitjelttett (Stetten bet Dberfladje branbig, aitfgetogt; bab -fpevj tft fdjlapp itnb metf, ber -Jperj* beutet trnt ettter gefteit itnb fuljtgett ^(ttfftgfeit gefiiCtt. i£>a bitrcf) ben ©enufj beg gdeifrfjeg bon ant SJittjbranb gefaClettett Sttjieren Dte ©efunbljett nnb fetbft bab debeti ttt bte grbfjte ©efaljr geratfjen, fo ift bte Stugfdjrottiutg unb ber SBerfattf begfetbeit um fo ftrenger ju unterfagen, a(§ bab 2lbtebern unb Šhtfbredjen beg @tiicfeg fdjott etne fetjt gefaljt* (tet)e 2Xrbcit ift, tnbem šDtettfdjeit, bte ftc(j fjiebet ntit ben tnnent fpauteit unb ©aftett beg gefadenett Udjtereg befubetten, itnb juntat an trnmben @teden befledteu, an ber fogenannten 35ranbbtatter fetjr fcfgner ertranften ober gar ftarbeit. ©ne attbere MrauHjett o o it fetjr itblen f^olgen ift bag bbsarfige pttttfindj, luetdjeg fitr bag .fpotn* melj anftecfenb ift, tnobei an ber ^ititge eitte ober nteljrere SBranbbtattern entfteljen, bie batb in freffenbe ©efdjtmire itbetgeljen unb nid)t fetten ben itob jur gotge tjaben. i£)ag tjieran erfranfte STfjier tnirb plotjlicl) um ruljtg, jeigt ant SDtnnbe biet ©etfer, fčifjrt gierig in ba§ f^utter unb ©etraitf, oljne fetbeg jtt ge* niefjett; bag SDcaul ift fetjr Ijetf; ber ilčitcfen unb ber dtanb ber ^mtge ift ntit tueifjgefbctt, rottjtidjen, braunen, biotetten, fetbft fctjutdrjtictjeit, erbfen* unb nmdmtfjgrofjen 33tattern bebeett; bie ^ttnge ift ge* fdjibodeit j bie 33tafen fittb ntit fdjibdrjtidjer, jan* djiger, fdjarfer ^tiiffigfeit gefiidt, fittfen entmeber fetbft ein ober platjen, bitben eitte Sorte, itnter metdjer ein (jeruntfreffenbeg ©efdjmitr fidj bitbet, metdjeg bie Sjmtge jerftort ; bantit ift ein fjefttgeg Steber berbunben, metdjeg bag STtjier batb tbbtet, ©n aljnttdjeg Uebet befadt utancljmal and) bie <25djafe, bei tnetdjen eg aber ntefjr ant ^atjn* fletfdje beg fptitteifteferg fitjt unb fiefj bon ba attg tneiter augbreitet. ^unt ©tud erfdjeiitt biefe .ftranl* Ijeit itt ttnfern ©egenben' fetten, febenfadg aber ift bag ^tetfdj bon fotelje n STjierett rtietjt ju gettiefjen, unb beffen Serfattf aufg ftrengfte ju unterfagen nnb unbertoeitt ju bertitgen. iSMe ©d) to eitte nntertiegen einer Itrantfjeit, bie atg eitte fdjtted bertaufenbe ntitjbranbige fpalgeut* jiinbttng erfdtjeint unb oft atg ©eudje bei bieten @tiicfcn jttgleidj anftritt, unb bie bogartige Srautte Ijetfjk 3n biefer .fraitffjeit ift bie 3mtge gefdjtbodett, buntetrott), fjetfj, bag ©djlittgett ift erfdjtoert ober unntog(id). S on ber fjitttern ,fittn(abe gefjt ant >rittb= hieljeg, bei bereit Slttfange bag %$xtx fid) raatt unb ttieb er g ef c£) lag ett jetgt; bie Siugen fittb fiter, glan= jenb, gerotljet; bie §aare fiitb aufgeftrfiubt, jumat am ihitcfett mtb ben Cenben, mo aud) jeber ®rutf jd)tner§t; bag £l)ier gittert oor grofi, morauf £)t£e, Unrulje fotgt j diafe mtb Aftaitt fittb trocfen; ber Sitnem mitlpam, mit fiarfem glanieugieljeu; eg [telit fid) ftofjmeife eiit Ijoljler £mften ein; bie grefluft mtb bag SBieberfaiten Ijorett auf; @d)attm unb ©eifer [(tepen ang bem SJiunbe, in metnem Heine ©efdpmire fid) ju bitben anfangen; ber ©urft mirb Ijeftiger; ber DJiift tft aitfangg fcfjmarj mtb trocfen, unb mirb [pater bitnn, fliiffig, bunfetbraun, feljr itbelriedjeitb unb mit fjerauggefprttjt; ber [paru ift oerminbert. 33ei ftiiljeit l)brt bie ARitd) ganj auf. ®ag 3A)ier mirb irnrner fdjmadjet, big eg unter ^ramfifen ertiegt. 33ei ber dčrbffnung beg im dnfattge ber Itranfljeit getbbteten SDjtereg finbet man ben Cbfer ftarf aufgetrieben, ben Cab entjiinbet, mit bunfelrotfjen gledeit befetpt. Deffttet man ein 3d)ier, meldjeg an ber ftranfljeit gefatten ift, fo finbet man bagfetbe abgemagert; bie Slugen tief in bie ditgettl)bl)len oerfttnlen, bie Hugettliber unb Sftafenrauber mit ©djleittt befctjmntpt; bett ?Xfter Maufidjrotlf; bag gteifdj meid), ntifjfarbig; bag menige gett fdjntierig; bag 23Iut aufgetbgt, l)te unb ba unter ber [pant ju gledett auggetreten; ben Cof er fugetformig aufgetrieben, bag gutter jmif d)eu feinett 53fattern mie eiitgepreft, oertrocfnet; ben Cab roti) ober fd)on branbig; bie ©ebarme bon aljnfidjer 33efd)affenl)eit; bie Čeber leljmgelb unb ntiirbe; bie SDHfj blutteer; bie Cungen bla§ unb jufatrnnen* gefatten. tDie £cfjafpodteu, bie tttaube unb bie claufe- fttdjf finb fitr gebermamt teid)t ertemttlid). @g fittb bieg fo efeffjafte llranfljettett, bafj bag gleifd) bon 3Pt)ieren, bie baran teiben, burdjaug ltidjt juut $$erfaufe jujufaffen ift. ®ie attliedtenbe .iungenfaufe gibt fict) ju erlennen, bttrd) bag fdjioere, mit gtanfenfcfjtagen berbunbene Hbtjmen; bttrd) ben ©djttterj bett bag £l)ier beim SDrttd ober Mopfen auf bie 23ruft em= pfittbet; bttrd) einen troctenen, Ijolflett, attgef±rettg= ten ^mften. ®amit ift on 33Iut, 3ft bte .ftranfljett fcfjott toeiter uorgefcfjritten, fo tfi bte Sunge fcfjtoer, Ijart, utarntortrt. (£b gibt fertter Itrauffjetten, bttrcfj toeldjc bab gteifdj fo oeraitbert toirb, baf eb fdjon bitrdj bett blofjen 3tnbltcf (Štet erregt, f d) to er Derbaitltdj toirb ttttb uafjntngblob ift; bteb ift ber §att Bet bettt Sternen ^ctttt =, ©adenfieber, beren imtlftanbigc 33efdjretbung ju tange toare, bte aber ttnnter ettte anffattenbe 3lenbermtg tnt ^teifdje ber £fjiere jur f^otge tjaben, baf eb bent jfdeijdjbefdjauer, toenn er auf bie ob en angegebene 33efd)affenf)eit etneb gefunben STtjiereb iliiicffidjt nintmt, ein leidjteb fein totrb, [te ju getoafjreu, um banu bett 3Serfaitf eineb f otečen j^leifcljeb ju mtterfagen. 3ft etn innereb ©efdjtoiir ober tnnere 35er= berbnifj att etnent gro^ern ©ngetoeibe, Sttnge, Sc- ber, SOtitj, Stteren, Sbragfad; fo fiebert bab 33jier fjtebei ttnb magert ab, ober toirb toafferfitdjtig ttttb tjicburdj jum 3lubljauen untauglidj. §Ieifdj bon ju atten ober ju fnngen S^tjieren ift fiir bett utenfdjlidjen ®enuf nidjt geeigneh ®ie Ar rtu jo fen-Amin lili e tt be$ ^tinbes ift ehte taugtoierige, tnt Sebett fdjtoer erlennbare .firanltjcif in toetdjer att ber innertt 33audjfjaut ttnb ant 33ruft* fetC, fo toie and) att ben ©ngetoeiben, 3BafferbIafen in grofjer SJcettge (jeniottoadjfen. 3)iefe 33Iafen tjaben bie ©riife bon fpanftornent ober (Srbfett, fittb getbbrautt ober rottj; bab fffetftfj, auf toetdjent fie fi^ett, toirb ganj toeidj, fdjtaff, toafferig, Ijieburdj jitnt ©enuf fdjtedjt, efettjaft ttnb ttngefmtb. T>ie fjorlteufrtttfe ber ©djtoeine ift erfemtbar an ben in ber garbe beranberten, Biifctjettocife aitb* einanber ftetjenben 33orften, an itjrer grbfjern @tei* figteit ttnb fparte; fie fatten aub, finb an ber SBnrjet btntig, bie ©teden, too fie fo beranbert finb, finb bertieft; bei ©djtoeinen mit fd)toarjett 33orften toeif, unb bei toeiporftigen fdjtoarj; bab ©fjier ift traurig, ofjtte ^-refjtuft, eb fiebert ftarf; bab SOtaut ift troefett, tjeifj; ber litjem fdjtoer uttb ftinfenb; ber 33audj aitfgetrieben; eb ftettt fid) ein ©urdjfatt ein; bab Sdjier ftefjt um; im ftorper finbet man branbige j^f^eungen, bab f^teifdj blaf unb fdjtaff, ungeniefjbar. 33ei ber ^inucntirrttttiljeif bet ©djtoeine finbet man am tebenben Sdjiere $notdjen an ber untern ffftadje ber ,3unge, attferbem gefdjtooftett ift; ber fpatb ift bict; bie ©tintrne fjeifer; fjieju gefettt fid) no d) bie 33orftenfante. 33ei ber ©djtadjtung finbet man im f^teife^e enttoeber fjirfeforngrofje ober erbfett* grofe 33tafen, oft in ttnjafjtbarer Sftenge, in toetdjen man fteine SBiirmer fid) betoegett fiefjt. 33eim ,ftod)en guetten bie 33tafen auf; bab fiitnige^teifdj krvi. Ako je bolezen že več časa trpela, so pluča težka, trda, in pisana kakor marmor. Dalje je še več bolčznij, po katerih se meso tako izpremenl, da se g a človeku gnjusi samo pogledati, da ga želodec težko prekuha in nič ne tekne. To se godi pri vročinski bolezni, gnjilobni in žolčni mrzlici, katere popolnoma opisati bi bilo predolgo, katere pa meso živini tako premene, da mesovnemu ogledniku, držečemu se zgoraj danega pouka o lastnosti zdrave živine, ne bo težko spo¬ znati jih, da bo potem prepovedal, tako meso pro¬ dajati. A ko gnjije ali je izprideno znotraj kako večje drobovje, kakor pluča, jetra, vranica, ledice, ma¬ ternica, ima živina vročico in hujša ali pa vodenična prihaja in zavoljo tega ni za klanje. Meso prestare ali pa premlade živine ni za človeški živež. Govedni francozi so bolezen, katera dolgo trpi, ter se na živi živini ne da lahko spoznati in v kateri se naredi znotraj na trebuhu in na prsni koži kakor tudi na drobu veliko vodenih mehurjev. Ti mehurčki so kakor konopno zrnje ali leča veliki, rumeno-rujavi ali rudeči; meso, na katerem se nahajajo, se zmehča, ohlapne, razvodeni in je za¬ voljo tega za živež slabo, ostudno in nezdravo. Ščitinja gnjiloba pri prašičih se spoznč, na izpremenjeni barvi ščetin, katere stoje v šopkih narazen, so bolj krepke in trde; ščetine izpadajo, so v korenini krvave in mesto, kjer so tako iz- premenjene, je poglobočeno. Pri prašičih z belimi ščetinami so taka mesta črna, pri črnoščetinastih pa bela. Prašiči so klaverni, neradi žrč; mrzlica jih trese; gobec je suh, vroč, sopenje težko in smrdčče; vamp napet, pritisne driska in prašič pogine. V truplu se najdejo prisadni tvčri, meso je bledo in ohlapno in ni za živež. Kadar ima prašič ikre, narede se mozolčki pod jezikom, kateri je razen tega otekel; vrat je debel, glas hripav in pri vsem tem začnejo ščetine gnjiti. V mesu zaklanega prašiča se najdejo ali kot proso ali pa kot grah veliki mehurji, časi v brezštevilni množini in v njih se vidijo večkrat črvički, ki se gibljejo. Kadar se meso kuha, napnč se ti mehurčki in ikrasto meso škriplje, kadar ga prerčžeš. Če ravno to meso zdravju ni škodljivo, fttirfdjt beim ^urdjfdjneiben. 3Be«,u audj„ gleifet) uicfjt ungefunb ift, fTl6tHbt’ei boclj cfch 3 10 [jaft uitb ift, ra o bte ginneit mtr ftedeuracife t>or= f mutirat, aubjufdjneibeu uttb raegjumerfeu. Um ben c^feeft^auer um fo meljr in Deu ie Stufberaafjrjeit ift nad) ber fMjrebjeit unb SBitterung berfdjieben; raenn frifd) gefdjtadj# teteb fPeifd), ep eb getrodnet, friert, fo gep eb nadj ber £fjaitung fdpted in ^aulnifj liber; gefro# reiteb fdjlap, raeid), uufdjtnadpft. 43ei feudjter SBitterung, jumat bei f^toider ^)i[}e, gel)t bab ^feifi^ fdinett in gautni§ liber. vender je ostudno, in dobro je, da se izreže in proč pomeče meso tam, kjer je ikrasto. Da bo mogel mesčvni oglednik svoje dolžnosti prav opravljati, bode primerno vrhu tega, da so mu bile mnogotere živinske bolezni opisane, tudi 'še sploh seznaniti ga s tem, katero meso je v obče zdravo, potem pa tudi, katero je menj dobro ali katero ni nikakor za živež. Zdravo meso se trdo in krepko čuti, če se ga dotakneš, ima lepo rudečo barvo, je z maščobo namešano in lepo mesnato diši; mast je rumeno- bela in trda. Ako je meso mehko, vodeno, bledo, ali pa trdo, vlačno, začrnčlo, neprijetnega duha, mast pa umazano rumena, salnata, še zavoljo tega ni škodljivo, pa vender ni tako meso ukusno in tečno. Negnjusno pa je, če že hoče gnjiti, če je višnjev- kasto ali pa celč že sivo kakor pepčl in se po vrhu maže; če se mu po vrhu vidijo zelene, rumene, višnjevkaste žile, če se lahko trga in če smrdi. Živina, katera je bila že delj časa bolna, daje meso brez krvi in masti; meso je zoperno. Pri vročinskih boleznih sicer samo obelili dčl ni za užitek, če se pa ta dčl izreže, bi utegnil ves drugi život za živež dober biti. Pa vender naj se tako meso ne prodaja zavoljo tega, da se mesarji preveč ne navadijo škodljivo meso prodajati in tistih, ki tako meso kupujejo, ne sleparijo. Mesčvni oglednik ima napčsled dolžnost paziti na klavnice in mesnice ter na to, kako se meso hrani in prodaja. Zavoljo tega naj skrbi, da je klavnica snažna in od krvi in druzih odpadkov očejena. Poleti, ko je vroče, naj se živina zjutraj kolje. Mesnice in vse orodje, katero se v njih rabi, kakor sekire, noži, mize, klopi naj se kar najči- steje hranijo. Kar se tiče časa, v katerem naj se meso prodaja in hraniti dd, ne sme se meso prav sveže (frišno), temuč še le nekaj časa potem, ko je bila živina zaklana, in sicer goveje meso čez 24 ali 30 ur, svinjsko in koštrunovo čez 12 ur, telečje in ovčje pa čez 6 ali 8 ur potem na prodajo prinesti. Koliko časa se dč, meso hraniti, to se ravna po letnem času in vremenu; če zmrzne frišno meso, predno se posuši, začne kmalu potem gnjiti, ko se otaja; zmrzlo meso je ohlapno, mehko, ne- ukusno. V vlažnem vremenu, zlasti v soparni vročini gnjije meso hitro. 11 $iit bic čpaftbarfeit beg ^fetfdjeg ift eg ferner ntcfjt gfeidjgifttg, ttrn bag ^fetfdj aufbenmljret toirb ; ant beften unb langften erfjalt fid) bag ^feifcf) itt einem trocfenen, £it£)lett, renten, fitftigen Drte; toaljrenb eg itt fdjmu^igeu 23eljaftniffen, too bie ihtft ganj nerborben ift, in bumpfen 28 inf etn batb fauft; nor bett £>aufetn in freier ©trafje aufge= fiangt, toirb eg oott gtiegen, @taub, $otf) tc, oer* ttnreiniget nnb efefljaft. ©ie ^attbarfeit beg f^feifdjeg fjaugt and) oott ber 3 c if innerfjatb toefdjet bag 33icl) nacfj bent (Sintriebe gcfdjladjtet toirb. ©rntiibeteg, rueit [jer getriebcneg erfji^teg 2>ief) fott oottfontnten auggeruljt |aben, elje eg gefdjfadjtet toirb, fonft fodjt fid) bag ^feifdj nidjt toeidj, ift unfdjutacffjaft, fantt batb. 23eint ©djfadjten fott bag SDjiet fo oottftanbig atg ntbgfidj augbtuten, nnb nad) bent Slugfjauen bag ftteifd) tein getjatten toerbett, benn ein fotdjeg fjaft fid) beffer ttttb tanger. SSJiatt toeitbct aud) oerfdjiebene SSJtittet an, um ^■teifdj, toefdjeg itieEjt beftimmt ift, itn frifdjen ftanbe oerfauft ju toerben, fiir tangere 3cit fjaftbar ju tnadjctt. ®ie 3trt unb ber ©ebraudj biefer SfJžittet ift fiir bie ©efunbljeit ber SJienfdjen nidjt gteidjgittig, ttub batjer etn ©egeuftanb ber 2tuf^ tnerffamfeit beg ^feifdjbefdjauerg. 3 um Stttfafjen unb 9faitdjent ndjnten betrtigerifdje $leifd)»erfaufer atteg, fjalb oerborbeneg ober fdjon fauteg ^feifdj; matt erfennt eg atg fofdjeg, ntettn eg bcint -£)urdp fdjneibeu nidjt jette fdjorte rotlje §atbe beg ttod) frifcf) eingefatjeitett ober gerandjerten ^teifdjeg jeigt, getbtid) ober btaugriin ift, fdjfedjten ©erud) nttb ©efdjntacf tjat. ®ie fdjarffte ©orgfatt t)at aber ber y5*teifc£)^ befcfjaue^ bei ber Stitffidjt itber bie gubereituttg ber 28itrfte norfjtoenbig. ©etoiffentofe gfeifdjer itctjmen tjieju fjafbfaufeg 23fut, oerborbene Ueberrefte oott attem ^-feifdje, efeltjafte, fonft nidjt gentefjbare 3£or* pertfjeitc, ^feifdj oott franfen Sdjieren, toetdjeg fte burd) -giittjugabe oott ©afj ttub fdjarfett ©etoiirjen, unb burdj bic fftaudjerung ju oerbcrgen toiffen. 2lnt gefafjrfidjften fiir bie nteitfdjtidje ©efunbtjeit finb bie fdjfedjt jubereiteten, ju tange aufbetoafjrten 23tuttoiirfte, itt toefdjen fid) ein tbbttidjeg ©ift, bag 2Burftgift, befottberg too bie 3ubereitung ober 2luf* betoatjruitg beg f^etteS itt fupfernen ober fdjtedtt »er* jittittett ©efdjirreit ©tatt finbet, erjeugt. $rifd) be* reitete SBiirfte tjatten fid) itn ©omnter nidjt tanger atg 24 ©tunbett, im SBinter faugftcug oier big fedjg £age ; fpater toerben fie itn 3nnern fdjtttieoig, toeidj, bfafj, fauer, ftinfen enbftdj aagfjaft 33tut= toiirfte biirfen nur ang ganj frifdjent unb reinem 33tute jubercitet toerben; and) barf tjieju itid)t bag jufammettgetoorfene 23tut oott metjrcrett ©djfadj* tungeu ocrtoenbet toerben; iiberljaupt fotten ^3tut= toiirfte in ber toartttett Satjrcgjeit gar nidjt bercitet unb oerfauft toerben. Da se meso za prihodnjo potrebo ohrani, ni vse eno, kje se meso hrani; najbolj in najdalje se ohrani v suhem, hladnem, čistem kraju, v ka¬ terem sapa vleče; v umazanih posodah, kjer je zrak ves izpriden, v zaduhlih kotih pa kmalu začne gnjiti. Če visi meso pred hišami ob cesti, onesnažijo ga muhe, prah, blato i. t. d. in tako meso je negnjusno. Hranjenje mesa se ravnil tudi po času, kdaj je bila živina zaklana potem, ko je bila prignana. Utrujena od daleč prignana, vroča živina se mora popred dobro počiti, predno se zakolje; sicer se meso ne da mehko skuhati, ni okusno in kmalu gnjije. Iz zaklane živine mora kri po mogočosti čisto odteči, in potem se mora meso snažno hraniti, ker tako bolje in delj časa ostane. Mnogotere pripomočke rabijo tudi za bolj dolgo ohranjenje mesa, katero ni frišno za prodajo na¬ menjeno. Za človeško zdravje ni vse eno, kako se ti pripomočki rabijo, in dolžnost mesčvnega oglednika je, na nje paziti. Sleparski mesovni prodajalci skupujejo staro, pol izprideno ali že gnjilo meso, da ga nasolč in sušč. Spozna se tako meso, če ga prerežeš, in če tedaj ni tako lepo rudeče kakor frišno nasoljeno in prekajeno meso, ampak je rumenkasto ali višnjevo-zeleno, če smrdi in se ustom ne prileže. Najbolj skrbno mora pa mesovni oglednik paziti na to, kako se klobase delajo. Mesarji, kteri nimajo vesti, jemljo polgnjilo kri, izpridene ostanke starega mesa, negnjusne dele, kateri sicer niso za živež, meso bolne živine, katero dobro osole in poštupajo, potem pa prekadč. Najnevarnejše za človeško zdravje so slabo narejene, predolgo hranjene krvave klobase, v katerih se naredi smrten strup, klobasni strup, posebno kjer mast v kufrenih ali slabo pocinjenih posodah napravljajo ali hranijo. Frišne mesene klobase se ne ohranijo poleti čez 24 ur, po zimi pa ne čez 4 ali 6 dnij; pozneje so znotraj mehke, blede, kisle, smrdeče in nazadnje smrde kakor mrhovina. Krvave klobase se smejo samo iz frišne in čiste krvi delati; tudi se ne sme za-nje rabiti kri od mnozih kolin; sploh naj se krvave klobase poleti v vročini ne delajo in ne prodajajo. 3 * 12 ®er gteifdjbefdjauer ac^te barauf, baf? 3 « Seber* miirftett Mtte ©ttgemeibe franfet Sltjiere, Suttge, Sebet, ©djmeer, bte mit SOBurmern, Enoten, ©eitteit u. bgt. befe^t ftttb, nermettbet merbett, Srattoiirfte f anten fetjr fdjnett uttb miiffen binnen 24 ©tunben uertauft fein. 935eit bet ber 23ereitung bet mit [torten ®e* toiirgett, jnmat mit »iet Snobtaucf) berfe^ten fetten obet £erbetat=23urften, unb bei bett mit Diet ipfeffer bereiteten ^5re§burger SBitrften, ^aufig fjatbfanteg gteifd) uitb gettabfiitle genommett roerben, fo ričete ber gteifdjbefdjnner audj tjierauf fein Stugenmerf. Mesčvni oglednik naj pazi na to, da se za jeterne klobase ne jemlje drob bolnih živalij, pluča, jetra, sal, v katerih so črviči, zatrdine, tvori i. t. d. Mesene klobase hitro gnjijč in se morajo v 24 urah prodati. Ker mesarji jemljč za mastne klobase, cerve- late imenovane, veliko diššv, zlasti pa česna, za tako imenovane požunske klobase pa veliko popra in večkrat polgnjilo meso in obrezke mesa, naj mesčvni oglednik tudi na te skrbno gleda. SDruct Doti filein & ffiotoač (®ger) in Sžatbad).